Carrefour România şi Asociaţia InspirAction anunţă lansarea unei noi ediţii a programului educaţional "Gesturi mici pentru practici mari"

R.S.
Companii / 17 iunie

 Carrefour România şi Asociaţia InspirAction anunţă lansarea unei noi ediţii a programului educaţional "Gesturi mici pentru practici mari"

Carrefour România, în parteneriat cu Asociaţia InspirAction, anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului "Gesturi mici pentru practici mari". Acest proiect educaţional promovează economia circulară şi energia regenerabilă în cadrul instituţiilor de învăţământ, încurajând reciclarea şi educaţia pentru sustenabilitate, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, prima componentă a programului constă în, pe care profesori voluntari iar cea de-a doua este concursul de reciclare a recipientelor de plastic, sticlă şi metal marcate cu sigla SGR. Elevii, profesorii, comunitatea locală şi oricine doreşte să susţină şcolile au oportunitatea de a recicla aceste recipiente în magazinele Carrefour, cantităţile înscrise pe bonurile eliberate de automate fiind înregistrate apoi în aplicaţia mobilă Carrefour România şi donate către una dintre şcolile participante. Tot din aplicaţia mobilă Carrefour, utilizatorii pot dona şi puncte Act for Good. Unităţile de învăţământ cu cel mai mare număr de donaţii vor fi premiate cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Acest mod inovator de implicare asigură transparenţă şi interacţiune comunitară, permiţând utilizatorilor să urmărească în timp real contribuţiile lor la eforturile de reciclare ale şcolilor.

"Proiectul Gesturi mici pentru practici mari reflectă implicarea noastră activă în comunitate şi angajamentul nostru faţă de educaţie. În Carrefour, considerăm că investiţia în educaţie este cheia pentru construirea unui viitor mai bun pentru toţi, de aceea suntem hotărâţi să inspirăm schimbări pozitive, să contribuim la dezvoltarea unui mediu educaţional mai bun şi să fim un partener de încredere pentru comunitatea noastră," a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Concursul a început pe 17 iunie şi se va încheia pe 30 septembrie 2024. În competiţie participă , selectate după o etapă riguroasă de verificări tehnice. Prima etapă a concursului se desfăşoară până în 31 iulie 2024, iar primele din clasament vor fi echipate cu sisteme de panouri fotovoltaice eficiente. Restul şcolilor înscrise rămân în competiţie, iar la finalul lunii septembrie, următoarele din fruntea clasamentului vor beneficia de panouri fotovoltaice, se menţionează în comunicat.

Sistemele fotovoltaice un impact semnificativ nu doar asupra reducerii amprentei de carbon a unităţii de învăţământ şi educaţiei elevilor, ci şi asupra reducerii costurilor cu facturile de energie electrică ale şcolilor. O parte dintre aceste economii vor fi realocate către alte iniţiative şi sesiuni educaţionale pentru elevi, pe teme de sustenabilitate.

în care patru şcoli şi două grădiniţe au fost premiate cu panouri fotovoltaice, în urma reciclării a peste 62.000 de recipiente PET, sticle şi doze de aluminiu. Aproximativ 1.200 de elevi şi cadre didactice au participat la concurs, contribuind prin colectarea de ambalaje şi participând la sesiuni educaţionale despre reciclare la clasă. Ediţia pilot a evidenţiat deja impactul semnificativ al educaţiei şi coagulării comunităţii pentru o transformare pozitivă la nivel local, se precizează în comunicat.

"Ediţia pilot a programului Gesturi mici pentru practici mari a demonstrat cât de mult poate realiza comunitatea atunci când se uneşte pentru o cauză nobilă. Am fost profund impresionată de energia şi pasiunea cu care copiii şi profesorii au abordat reciclarea. Acest succes ne motivează să continuăm şi să extindem iniţiativa, contribuind la un viitor mai curat şi mai sustenabil," a declarat.

Primele 2 sisteme de panouri fotovoltaice au fost deja instalate la şcolile din ediţia pilot, în Brezniţa-Ocol, judeţul Mehedinţi şi Sântana, judeţul Arad. Continuă echiparea cu acestea sisteme şi la restul de unităţi de învăţământ din prima ediţie, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb