Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Compania aeriană Condor atrage un interes semnificativ din partea potenţialilor licitatori

A.I.
Companii /

 Compania aeriană Condor atrage un interes semnificativ din partea potenţialilor licitatori

Compania aeriană germană Condor - subsidiara touroperatorului britanic Thomas Cook - a atras un interes semnificativ din partea potenţialilor licitatori, a anunţat marţi grupul, la două luni de la falimentul Thomas Cook, transmite Reuters.

Spre deosebire de Thomas Cook, Condor a obţinut de la Guvernul german un credit punte în valoare de 380 milioane de euro, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Condor a rămas profitabilă, dar a indicat că este posibilă o schimbare de proprietar, adăugând că este deschisă la discuţii cu firme rivale şi fonduri de private equity.

"Un proces structurat de licitaţie arată un nivel ridicat de interes din partea investitorilor strategici şi financiari în vederea preluării Condor", a precizat grupul, care a şi anunţat o creştere cu aproximativ o treime, la 57 de milioane de euro, a profitului înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) în anul fiscal încheiat la 30 septembrie.

Compania aeriană Condor opera 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook, iar directorul general Ralf Teckentrup şi-a exprimat recent încrederea că transportatorul aerian îşi va găsi un nou proprietar.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a intrat în faliment la finele lunii septembrie, după ce nu a reuşit să găsească fondurile necesare pentru a supravieţui. Thomas Cook avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial şi deţinea hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS