Doi ani de conferinţe pentru planificarea viitorului Europei

A.D.
Miscellanea / 03 iunie 2020

 Doi ani de conferinţe pentru planificarea viitorului Europei

Comisia Europeană a decis iniţierea unor conferinţe depre viitorul Europei care vor dura doi ani. Aceste sesiuni de conferinţe ar fi trebuit să înceapă pe 9 mai, dar au fost amânate pe perioadă nedeterminată, anunţă Thinking Federalist.com

Atunci când Ursula von der Leyen a fost aleasă drept preşedintele Comisiei Europene, ea a promis o dezbatere serioasă asupra problemelor instituţionale care au provocat agitaţie în timpul alegerilor de anul trecut de la Bruxelles. Conferinţele vor dezbate cum se poate salva sistemul "Spitzenkandidaten", cum se pot reforma alegerile europene şi politicile UE de anul viitor.

Planul exact al conferinţei este deocamdată necunoscut. Parlamentul European şi Comisia Europeană şi-au exprimat viziunea despre modul de organizare a conferinţei în faţa Consiliului European (format din şefii de stat ai statelor membre) dar acesta nu a fost de acord, informează sursa.

Mai mult, instituţiile europene nu au putut ajunge la o concluzie nici în vederea a cine ar trebui să conducă conferinţa. În luna decembrie 2019, Paramentul European l-a sugerat pe liberalul MEP Guy Verhofstadt dar Consiliul şi-a exprimat dezaprobarea, spunând că liberalul are o mentalitate prea federalistă pentru conducerea acestei conferinţe.

În acest moment, se anticipează ca pe parcursul dezbaterii de doi ani, ideile pentru viitorul Europei să fie colectate prin diferite evenimente publice şi o platformă online. Cu toate acestea, rămâne de văzut modul cum ideile vor fi filtrate de către Conferinţă.

Tinerii Federalişti Europeni ( JEF-Europe) urmăresc cu atenţie organizarea dezbaterii. În luna aprilie şi-au expus aşteptările cu privire la ea printr-o rezoluţie adoptată. Organizaţia consideră că discuţiile ar trebui să fie cât mai incluzive şi să adune laolaltă cât mai multe instituţii şi cetăţeni europeni. Acesţia au propus să se organizeze sondaje şi interviuri online pentru adunarea a cât mai multe opinii.

Ei subliniază că dezbaterile ar trebui să includă subiecte precum : Uniunea Economică şi Monetară, inegalitatea, actualizarea pieţei muncii la noua societate digitală şi obiective de dezvoltare durabilă. Mai mult, organizaţia prevede constituirea unei Federaţii Europene care va sta sub legea unei singure Constituţii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro