Electromontaj anunţă începerea unui nou proiect pe energie verde

F.D.
Piaţa de Capital / 17 iunie

 Electromontaj anunţă începerea unui nou proiect pe energie verde

Grupul Electromontaj anunţă începerea unui nou proiect pe energie verde prin semnarea parteneriatului cu Vestas pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare la Sistemul Energetic Naţional (SEN) a noii centrale eoliene Vifor, cu o putere planificată de 460 MW, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În urma câştigării licitaţiei, Electromontaj a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare la Sistemul Energetic Naţional al parcului eolian Vifor, prin proiectarea şi construirea staţiei electrice de conexiuni 400kV şi a staţiei de transformare 400/33kV, precum şi a liniei electrice aeriene 400kV dublu circuit prin care centrala va evacua puterea produsa în linia aeriană electrică 400kV existentă.

Parcul eolian Vifor, care constă în 72 de grupuri turbina-generator eoliene de 6,4 MW fiecare, proiectat pentru a genera o capacitate totală de 460 MW, este amplasat în judeţul Buzău şi este unul dintre cele mai mari din ţară.

Lucrările contractate de Electromontaj sunt:

- Proiectarea si construirea noii staţii de transformare de conexiune de 400kV Pogoanele,

- Proiectarea si construirea noii staţii de utilizator de 400/33kV CEE Vifor care va fi echipata cu 2 unitati de transformare de cate 260MVA,

- Racordul în linia electrică aeriană 400kV Gura Ialomiţei - Stâlpu, linie proiectată şi executată tot de Electromontaj.

Racordarea în linia electrică de înaltă tensiune de 400kV deja existentă se va realiza prin secţionarea acesteia şi construirea unui tronson nou dublu circuit până la staţia nouă 400kV Pogoanele. Astfel vor rezulta două linii noi 400kV: Gura Ialomiţei - Pogoanele şi Pogoanele - Stâlpu.

Proiectul implică şi adaptarea instalaţiilor existente în staţiile adiacente, necesare pentru buna funcţionare a instalaţiilor de protecţie, automatizări şi telecomunicaţii.

Racordarea noii centrale eoliene direct în reţeaua de transport la tensiunea de 400kV va asigura evacuarea cu eficienţă economică maximă a energiei produse din sursă regenerabilă, în condiţii de maximă siguranţă şi fiabilitate.

"Suntem mândri să contribuim la tranziţia energetică a României prin acest proiect ambiţios. Colaborarea cu Vestas şi utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie ne permit să asigurăm eficienţa şi fiabilitatea maximă a sistemului, susţinând astfel obiectivele noastre de sustenabilitate şi inovare.", declară Ionuţ Tănăsoaica, Director General Electromontaj.

Electromontaj va derula si gestiona cu resurse proprii activităţile de proiectare şi construire a instalaţiilor noi în regim EPC (Engineering, Procurement and Construction), iar proiectul de maximă complexitate se va realiza cu echipamente şi sisteme de ultimă generaţie.

Construcţia proiectului a început în mai 2024 şi este planificată să se finalizeze la finalul anului 2025.

Electromontaj a finalizat anul trecut un proiect similar pe energie verde, în parcul eolian Ruginoasa, iar de curând şi linia electrică aeriană 400kV Porţile de Fier - Anina - Reşiţa şi are în derulare multiple proiecte pentru proiectare şi construire de linii de înaltă tensiune, staţii de transformare, lucrări de tracţiune electrică, retehnologizări de centrale electrice precum şi proiecte electrice pentru sisteme de irigaţii, atât în România cât şi în afara ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb