Eurowind Energy investeşte 50 de milioane de euro în construcţia unui nou parc fotovoltaic

T.B.
Companii / 7 iunie

 Eurowind Energy investeşte 50 de milioane de euro în construcţia unui nou parc fotovoltaic

Eurowind Energy, dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, va începe anul acesta, în luna octombrie, lucrările pentru construcţia unui nou parc fotovoltaic, cu o capacitate de 70 MW, aflat în apropierea oraşului Teiuş, judeţul Alba. Construcţia parcului reprezintă al patrulea proiect din România al companiei şi va presupune o investiţie de 50 de milioane de euro.

Programat să devină operaţional anul viitor, în 2024, parcul fotovoltaic de la Teiuş va fi dezvoltat pe o suprafaţă de 80 de hectare şi va avea 119.184 de module fotovoltaice, cu o capacitate totală de 70 MW, generând 102,05 GWh pe an. Astfel, noul proiect va putea alimenta anual cu energie electrică până la 30.050 de gospodării. După finalizarea construcţiei, Eurowind Energy va păstra în proprietatea sa parcul fotovoltaic.

Noul parc agrovoltaic de la Teiuş va îmbina producţia de energie electrică din surse regenerabile (panouri fotovoltaice) cu agricultura, contribuind astfel la dezvoltarea zonei atât din punct de vedere energetic, cât şi al activităţilor agricole. 130 de proprietari vor putea folosi în scopuri agricole terenul de 80 de hectare pe care este construit parcul, animalele acestora având acces pentru a păşuna.

Conceptul de proiect agrovoltaic presupune utilizarea la comun a aceleiaşi suprafeţe de teren atât pentru producţia de energie solară fotovoltaică, cât şi pentru agricultură, maximizând astfel resursele disponibile şi contribuind la diminuarea efectelor climatice.

În acest fel, compania îşi propune să facă energia regenerabilă accesibilă pentru cât mai mulţi oameni din întreaga lume şi, prin aceasta, să aibă un impact solid asupra provocării climatice globale.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb