Flanco anunţă primele sale investiţii de tip greenfield

A.F.
Companii / 19 februarie

 Flanco anunţă primele sale investiţii de tip greenfield

Flanco a anunţat achiziţia primelor sale două proiecte de real estate destinate unor noi magazine de tip greenfield. Acestea sunt amplasate în zone comerciale din Botoşani şi Braşov şi au fost achiziţionate în ultimele şase luni, fiecare având o suprafaţă de 5.000 mp, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Începând din acest an, suntem interesaţi şi de zona achiziţiilor imobiliare, pentru a construi magazine Flanco de la zero, adaptate necesităţilor noastre şi ale clienţilor care ne vizitează, dar şi cerinţelor de sustenabilitate", spune Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail. "Proiectele din Botoşani şi Braşov sunt doar primele din această serie. Căutăm, în continuare, oportunităţi similare - fie terenuri, fie structuri comerciale existente, care pot fi modificate sau extinse."

Conform comunicatului, retailerul îşi propune construcţia unor magazine sub un nou concept, optimizate operaţional şi energetic. Spaţiile comerciale pe care le vizează vor avea o suprafaţă de 1.500 mp, care să poată găzdui zone de depozitare, de prezentare a unor game variate de produse şi zone dedicate pentru testarea tehnologiei.

Construcţiile vor avea la bază materiale durabile, cu scopul reducerii consumului de energie şi a emisiilor de dioxid de carbon. Magazinele vor fi completate de parcări, spaţii verzi ample, dar şi de locuri special amenajate pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor electrocasnice.

"Vizăm achiziţii similare de terenuri sau construcţii cu destinaţie comercială în 20 de oraşe medii şi mari din ţară. Prospectăm piaţa în căutare de proiecte imobiliare cu potenţial. În paralel, ne continuăm strategia de extindere a reţelei în întreaga ţară, urmărind să deschidem magazine noi în centrele comerciale care se renovează sau cele în curs de dezvoltare, în parcurile de retail şi în zonele stradale cu potenţial", adaugă Dragoş Sîrbu.

În 2023, Flanco a alocat cel mai mare buget de investiţii din istoria companiei, în valoare de peste 30,5 milioane de lei, 70% din sumă fiind investită în reţeaua de magazine. Compania are şi anul acesta un buget de investiţii, pe care îl va aloca în funcţie de oportunităţile oferite de piaţă şi de modul în care acestea se încadrează în planurile generale de dezvoltare şi sustenabilitate.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb