Gabriela Firea susţine redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după 15 mai

S.B.
Miscellanea / 03 mai 2020

 Gabriela Firea susţine redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după 15 mai

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai, ea spunând că nu va susţine pentru moment redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school. Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii, potrivit News.ro ."Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună. (...) Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oameni au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru copii e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială", a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

Aceasta a spus că oamenii vor fi sfătuiţi să aibă "propriul program" în parc, să nu stea la cozi pentru a cumpăra diverse alimente sau băuturi în parc.

"Succesul nostru ar fi deplin dacă ne-am concentra şi pe testarea populaţiei, nu vom şti câte cazuri de îmbolnăviri sunt decât dacă se fac teste şi nu doar â Bucureşti" a afirmat Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi situaţia creşelor, Firea consideră că redeschiderea acestora "este un risc foarte mare" pe care nu şi-l asumă , precizând că nu susţine redeschiderea acestor creşe. Firea mai susţine ideea ca unul dintre părinţi să poată rămâne acasă cu copiii şi ca acesta să fie plătit.

"Eu nu pledez să se redeschidă nici creşele, nici grădiniţele, nici acele centre after school, ci pledez ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii", a precizat primarul general.

Primarul general al Bucureştiului a mai anunţat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.

În ceea ce priveşte transportul în comun la nivelul Capitalei, primarul general a explicat că vor fi monitorizate orele, dar şi locurile unde se formează aglomerări pentru a suplimenta "punctual" mijloacele de transport, pentru protecţia călătorilor, dar şi a conducătorilor auto.

"Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând ân picioare, dar nu mai mult, la distanţă. (...) Nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune că aştepte următorul autobuz sau următorul tramvai pentru că este bine, până la urmă şi pentru dumnealui", a argumentat Firea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 3."doar  București ".{ Greșeli mici 3 buc.}... dar Primărița Generală a României. (cum s-a prezentat în direct la TV) are dreptate! ; vom aștepta ne-supărați viitorul tramvai, autobuz, (despre metrou nimic Gabi.?)... dar atenție mare!!! Nu te vom aștepta / vota pe tine chiar dacă vei reboteza ^ Micul Paris ^ în *Marele Voluntari* cum te-a turnat Oreste în direct la TV. Vei câștiga al doilea mandat doar dacă în Piața Universității vor sosi vaporașele pe Canalul Dunăre București și noi votanții ANTI ciuma roșie, vom admira scrumbiile de Dunăre înotând în Cișmigiu. Ai promis Canal Dunăre București sau autostrăzi suspendate

    "Opărite-scu " peste blocuri?  

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro