Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

HONG KONG: "Turismul a fost grav afectat de protestele pro-democraţie"

I.M.
Internaţional /

"Turismul a fost grav afectat de protestele pro-democraţie"

Numărul vizitatorilor Hong Kong-ului a scăzut cu aproape 40% în semestrul doi din 2019, pe fondul ciocnirilor dintre poliţie şi protestatarii antiguvernamentali, informează Agerpres.

Protestele din Hong Kong au izbucnit la 9 iunie, după ce lidera executivului local Carrie Lam a încercat să promoveze o lege care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. În pofida retragerii proiectului legislativ la scurt timp, protestele din Hong Kong s-au transformat într-o mişcare pro-democraţie mai amplă, iar ciocnirile între manifestanţi şi poliţie au devenit tot mai violente.

Oficiul de Turism din Hong Kong a anunţat miercuri că numărul celor care au vizitat hub-ul financiar din Asia a început să scadă din iulie, când s-au intensificat protestele pro-democraţie.

În ultimele şase luni din 2019, numărul vizitatorilor a scăzut cu 39%, comparativ cu perioada similară din 2018.

Pe ansamblul anului trecut, sosirile au scăzut cu 14%.

Hong Kong a intrat în recesiune în trimestrul trei din 2019, pentru prima dată de la criza financiară globală, arată datele guvernamentale, pe fondul manifestaţiilor menite să denunţe regresul libertăţilor şi ingerinţa tot mai mare a Beijingului în problemele regiunii semiautonome, dar şi al efectelor războiului comercial dintre SUA şi China.

Un oficial guvernamental, Paul Chan, a declarat luni la un forum că autorităţile din Hong Kong estimează că în 2019 economia a înregistrat un declin 1,3%.

Cele mai mari pierderi s-au înregistrat în turism, catering şi industriile de retail.

Dar preşedintele Oficiului de Turism din Hong Kong, Y.K. Pang, şi-a exprimat miercuri încrederea în mobilitatea regiunii şi a apreciat că Hong Kong-ul este o destinaţie turistică de top. El a adăugat că vor fi lansate evenimente promoţionale şi oferte speciale pentru atracţiile turistice, hoteluri şi curse aeriene.

Încetinirea economiei chineze şi efectele războiului comercial dintre SUA şi China contribuie la scăderea activităţii economice în Hong Kong. Acesta este unul din cele mai importante hub-uri financiare ale lumii, activele băncilor, fondurilor de investiţii şi cele de administrare a averii depăşind 6.000 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Concluzia e ca democratia dauneaza grav biznisului.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS