iBanFirst finalizează achiziţia furnizorului de operaţiuni de schimb valutar Cornhill

V.G.
Bănci-Asigurări / 16 noiembrie

Alin Latu, Country Manager iBanFirst România

Alin Latu, Country Manager iBanFirst România

Compania Cornhill, specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul în Londra, este oficial parte a iBanFirst, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, achiziţia Cornhill de către iBanFirst consolidează gama de servicii financiare pe care fintechul o oferă IMM-urilor în contextul post-Brexit. Principalele beneficiare sunt IMM-urile europene, inclusiv cele din România, care au parteneri comerciali în Marea Britanie.

Furnizorul global de servicii financiare iBanFirst anunţă finalizarea achiziţiei Cornhill, în urma obţinerii autorizaţiei din partea autorităţii britanice de reglementare, Financial Conduct Authority (FCA). Prin prezenţa sa pe cea mai importantă şi dinamică piaţă valutară din Europa, Marea Britanie, iBanFirst îşi accelerează strategia de dezvoltare internaţională.

Prin achiziţia Cornhill, iBanFirst facilitează IMM-urilor româneşti transferul de fonduri din/în Marea Britanie. Acestea beneficiază de servicul de "plăţi instant", precum şi de posibilitatea de a adopta o strategie unitară de gestionare a riscurilor valutare în relaţia cu partenerii comerciali din Marea Britanie. În lunile următoare, clienţii actuali şi viitorii ai Cornhill vor beneficia de platforma de ultimă generaţie iBanFirst care le permite să efectueze plăţi transfrontaliere, alături de o gamă extinsă de produse şi servicii pentru a se proteja împotriva volatilităţii monetare.

"Suntem încântaţi să devenim oficial parte din iBanFirst. Aprobarea de către FCA a procesului de achiziţie va permite clienţilor şi partenerilor noştri să beneficieze de o platformă unică, intuitivă, pentru a-şi desfăşura operaţiunile transfrontaliere, monitoriza stadiul plăţilor şi gestiona riscurile valutare. Acest parteneriat îmbină doi piloni esenţiali: performanţa digitală şi suportul unei echipe de specialişti. Cornhill va continua să ofere clienţilor servicii personalizate şi cursuri de schimb avantajoase, pentru a le facilita operaţiunile de comerţ desfăşurate în zona Canalului Mânecii", declară Vivek Savani, Directorul Executiv al Cornhill.

"Finalizarea achiziţiei Cornhill reprezintă un pas uriaş pentru compania noastră. iBanFirst îşi va transfera activele tehnologice în Marea Britanie, ceea ce ne va permite să răspundem şi mai eficient nevoilor IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline. Pe zi ce trece, suntem mai aproape de obiectivul propus, de a deveni lider global în domeniul plăţilor valutare pentru IMM-uri, construind una dintre cele mai eficiente reţele de plăţi din lume. Companiile româneşti vor beneficia de avantaje precum serviciul de plăţi instant cu partenerii comerciali din Marea Britanie, eliminând astfel încă o barieră comercială", adaugă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro