ICR organizează prezenţa României cu stand naţional şi program literar la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing 2024

R.S.
Miscellanea / 18 iunie

 ICR organizează prezenţa României cu stand naţional şi program literar la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing 2024

România este prezentă la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing (BIBF 2024), cel mai important eveniment de profil de pe continentul asiatic. Peste 200 de volume, materiale de promovare a literaturii române, precum şi o întreagă serie de manifestări dedicate tuturor categoriilor de public vor anima standul României (E1.A20), organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Naţional al Cărţii şi ICR Beijing, la cea de-a XXX-a ediţie a târgului, desfăşurată în perioada 19-23 iunie 2024 la China National Convention Center, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, concepută în spiritul sloganului "Romania - stories unfolding"/"România - poveşti în desfăşurare", participarea la acest eveniment de anvergură constituie o invitaţie la descoperirea unei creaţii literare valoroase, componentă esenţială a culturii române. Pe parcursul celor cinci zile, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la o incursiune în universurile multiple din cărţile scriitorilor români.

"Numărul titlurilor şi al editurilor, manifestările zilnice, diversitatea tematică (cu exemple din toate zonele literare şi academice), precum şi contactele şi contractele cu partea chineză ne susţin convingerea că putem face mai mult, mai bine şi mai diversificat pe diversele pieţe ale lumii, în cazul acesta pe zona asiatică, extrem de bogată şi ofertantă. Am speranţa că, la sfârşitul Târgului, vom spune că ne-am făcut încă o dată datoria de emisari ai culturii române", a declarat Liviu Sebastian Jicman, preşedintele ICR.

Seria de volume disponibile anul acesta la standul naţional ilustrează diversitatea pieţei de carte din România şi dorinţa editurilor autohtone de a-şi face cunoscută activitatea în China. Editorii, agenţii literari, traducătorii şi toţi specialiştii din industria cărţii de pe continentul asiatic, precum şi toate categoriile de cititori vor găsi aici reviste, albume şi volume de diferite genuri, având astfel ocazia de a se informa cu privire la cele mai recente apariţii editoriale şi cele mai importante tendinţe din cultura scrisă din România. Expoziţia de la stand cuprinde atât volume de ficţiune, cât şi lucrări din sfera vastă a nonficţiunii - artă, istorie, economie -, precum şi cele mai recente ediţii în limba chineză ale unor cărţi româneşti. Sunt expuse şi pot fi consultate lucrări publicate la editurile Cartier, Corint, Crime Scene Press, Editura ICR, Editura Academiei Române, Humanitas, Ideea Europeană, Integral şi Limes, se menţionează în comunicat.

Programul de la standul României include lansări şi prezentări de carte, dezbateri literare, mese rotunde şi sesiuni de autografe. Pe toată durata târgului se vor desfăşura evenimente menite să contribuie la promovarea culturii române, cu precădere a literaturii române traduse în limba chineză, dar şi întâlniri de lucru la standul unor mari edituri autohtone - Editura Enciclopedia din Beijing, Grupul Editorial Liaoning şi Shandong Education Press.

Conferinţa-dialog cu tema Literatura română astăzi va avea loc sâmbătă, 22 iunie, la ora 14:00. La eveniment vor lua parte Ştefan Baghiu, critic literar, lector universitar doctor la Facultatea de Litere şi Arte de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, şi Bogdan Creţu, critic literar, scriitor, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, precum şi Liviu Ţăranu, directorul ICR Beijing, în calitate de moderator. Două lucrări publicate recent cu sprijinul ICR prin programul Publishing Romania, care oferă finanţare pentru proiectele editoriale destinate promovării culturii şi civilizaţiei româneşti în străinătate, vor fi lansate la BIBF 2024: vineri, 21 iunie, la ora 11:00, se va lansa ediţia în limba chineză a volumului Vremea vine dintr-o scoică de Aura Christi, traducere de Ding Chao, şi sâmbătă, 22 iunie, la ora 16:00, volumul în limba chineză Poveşti şi povestiri de Ion Creangă, traducere de Laura Călin.

Cu peste 2500 de expozanţi din numeroase ţări şi regiuni ale lumii, jumătate fiind din Europa, Târgul Internaţional de Carte de la Beijing este, ca anvergură, una dintre cele mai importante manifestări de profil din lume. De-a lungul celor 29 de ediţii anterioare, şi-a consolidat statutul de vector al pieţei de carte pe continentul asiatic, devenind unul dintre cele mai mari târguri din lume. El este, totodată, una dintre cele mai performante platforme de negociere şi tranzacţionare a drepturilor de autor, a importului şi exportului de publicaţii, precum şi de promovare a produselor editoriale. Evenimentele desfăşurate sub umbrela BIBF se bucură de o largă reflectare în presa chineză şi în cea internaţională, fiind diseminate pe larg atât în publicaţiile de specialitate, în revistele culturale, cât şi în media audiovizuală, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb