Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

John Kerry lansează "World War Zero", o coaliţie în lupta împotriva modificărilor climatice

B.B.
Internaţional /

John Kerry (sursă foto: Twitter)

John Kerry (sursă foto: Twitter)

Fostul şef al diplomaţiei americane John Kerry a lansat în mod oficial "World War Zero" - o coaliţie în lupta împotriva modificărilor climatice, susţinută de personalităţi din lumea cinematografiei şi muzicii precum Leonardo DiCaprio, Emma Watson şi Arnold Schwarzenegger, relatează AFP.

Aceată iniţiativă a fost lansată duminică, înainte de deschiderea lucrărilor COP25 la Madrid, Conferinţa pe pe tema încălzirii globale, în timp ce Statele Unite ale lui Donald Trump sunt pe cale să se retragă din Acordul de la Paris.

Intitulată "Războiul Mondial Zero", această iniţiativă uneşte personalităţi politice din diverse tabere, staruri de cinema şi din lumea muzicii.

Între persoanlităţile politice se află actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator republican al californiei sau John Kasich, un fost guvernator republican al statului Ohio, dar şi fostul preşedinte democrat Bill Clinton şi fostul secretar de Stat democrat Madeleine Albright.

Actriţa britanică Emma Watson şi cântăreţul Sting fac parte din coaliţie, dar şi americanul Leonardo DiCaprio.

John Kerry şi-a apărat iniţiativa duminică pe platoul postului NBC. El a dat asigurări că aceste personalităţi cu opinii politice diferite au o dorinţă comună - "să facă în aşa fel încât în America şi în lume oamenii să pună această miză în fruntea priorităţilor lor".

Fostul secretar de Stat al lui Barack Obama subliniază că "nicio ţară nu-şi face treaba" împotriva modificărilor climatice.

Washingtonul şi-a anunţat la 4 noiembrie în mod oficial intenţia de a se retrage din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice, după ce acest lucru a fost anunţat în 2017 de către Donald Trump.

Ziarul The New York Times (NYT) scrie că aproximativ 60 de personalităţi susţin această coaliţie, al cărei buget este estimat, pentru moment, la 500.000 de dolari.

John Kerry şi alţi membri urmează să organizeze, începând din ianuarie, adunări pe întregul teritoriu al Statelor Unite în vederea unor dezbateri cu privire la această miză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS