Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Măsuri de protecţie în vederea combaterii pandemiei de Covid-19

D.F.
Companii /

 Măsuri de protecţie în vederea combaterii pandemiei de Covid-19

HS Timber Group informează printr-un comunicat remis Redacţiei de faptul că pune sănătatea şi securitatea angajaţilor şi a comunităţilor în care activează pe primul loc, mai ales în aceste vremuri dificile.

În ciuda măsurilor exhaustive care au fost luate pentru protejarea angajaţilor şi a familiilor acestora, compania este nevoită să informeze cu adânc regret că un angajat al fabricii de la Rădăuţi a fost confirmat pozitiv şi a căzut victimă COVID-19. Conducerea companiei transmite pe această cale sincere condoleanţe familiei greu încercate şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru a merge înainte după această pierdere irecuperabilă. Fostul nostru coleg a venit ultima oară la fabrică pe 28 martie 2020. Avea 48 de ani.

Ca modalitate suplimentară de protecţie şi conform măsurilor impuse de autorităţi, cei şapte colegi care au intrat în contact direct cu fostul nostru coleg se află în autoizolare.

Au fost luate măsuri adiţionale imediate la Rădăuţi şi în toate fabricile pentru a preveni orice contaminare:

- DSP a fost imediat informată de către angajaţii în cauză şi de către conducerea fabricii;

-Toate spaţiile de producţie şi încăperile în care se desfăşoară activitatea angajaţilor au fost imediat dezinfectate de către o echipă specializată - în detaliu - până la fiecare post de lucru;

-Au fost furnizate către DSP datele despre persoanele cu care colegul nostru a intrat în contact, în vederea stabilirii măsurii de izolare la domiciliu a acestora, împreună cu membrii familiilor lor;

-Medicul de familie al colegilor cu care a fost în contact direct a luat măsurile legale de raportare a informaţiilor necesare solicitate de către DSP;

-DSP Suceava ne-a comunicat că doar cei care au intrat în contact direct intră în izolare, restul personalului din schimbul respectiv îşi poate continua activitatea;

-Compania a oferit angajaţilor posibilitatea să aleagă să nu vină la serviciu, în cazul în care sunt îngrijoraţi sau nu se simt în siguranţă.

Compania a luat, încă de la primele semne ale declanşării pandemiei, măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii angajaţilor:

-Am informat regulat toţi angajaţii cu privire la măsurile de prevenire a contaminării, punându-le la dispoziţie ghiduri, proceduri şi informaţii cu privire la modul de a se proteja pe ei înşişi şi familiile lor, la locul de muncă şi acasă.

-Am informat imediat toţi angajaţii despre măsurile luate de autorităţile române pentru combaterea COVID-19.

-Am reorganizat schimburile de lucru în aşa fel încât să se minimizeze contactul între membrii echipelor şi, astfel, riscurile de contaminare.

-Am implementat protocoale stricte pentru respectarea regulilor de igienă şi protecţie, precum şi pentru păstrarea distanţării sociale în fabrici.

-Am asigurat condiţii pentru munca la domiciliu pentru angajaţii care îşi pot desfăşura activitatea în afara fabricilor;

-Am acordat imediat concediul pentru supravegherea copiilor pe perioada suspendării cursurilor în timpul stării de urgenţă, colegilor noştri care au solicitat acest lucru.

HS Timber Productions oferă sprijin tuturor colegilor şi familiilor lor în aceste timpuri dificile. "Astăzi este o zi tragică pentru noi. Vreau să-mi exprim personal cel mai profund regret pentru acest deznodământ funest şi să asigur familia lui Mihai şi pe cei apropiaţi colegului nostru că le vom fi alături în aceste momente grele şi în lupta cu acest virus necruţător. Am sprijinit deja în mod activ comunităţile şi autorităţile locale cu echipamente sanitare pentru a preveni răspândirea COVID-19, iar de acum încolo ne vom intensifica eforturile," a declarat Dan Bănacu, directorul general al HS Timber Productions. HS Timber Group a donat echipamente medicale în valoare de peste 1,2 milioane de lei spitalelor din judeţele Covasna, Suceava şi Bacău şi va continua să sprijine comunităţile locale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

HS Timber Productions mulţumeşte tuturor angajaţilor săi care îşi continuă activitatea. Este un imens efort de echipă pe care îl facem cu toţii în mod responsabil şi respectând cadrul legislativ în vigoare. Într-o perioadă atât de tensionată este important să menţinem locurile de muncă şi activitatea, astfel încât cei 2.700 de angajaţi ai companiei în România să fie remuneraţi în totalitate, iar Statul să nu fie împovărat cu cheltuieli suplimentare.

HS Timber Productions descurajează orice încercare publică de a folosi în orice scop un asemenea eveniment dureros şi solicită tuturor părţilor interesate să păstreze atitudinea demnă impusă de o asemenea tragedie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS