Mihaela Lupu va fi noul CEO şi Preşedinte al Directoratului UniCredit Bank în România

T.B.
Bănci-Asigurări / 13 octombrie 2023

 Mihaela Lupu va fi noul CEO şi Preşedinte al Directoratului UniCredit Bank în România

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală şi de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO şi Preşedinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023, se arată într-un comunicat al UniCredit Bank, remis redacţiei. Numirea ei este aprobată de Banca Naţionala a României, transmite sursa citată.

Având o carieră remarcabilă timp de 25 ani în UniCredit, Mihaela Lupu şi-a început drumul în cadrul Grupului UniCredit în august 1998, în HVB Bank Romania S.A., în poziţia de Analist Financiar, ajungând în 2004 Coordonator al Departamentului de Control Financiar, se mai arată în comunicat.

Din 2007, Mihaela a fost promovată în funcţia de Şef Departament Control Financiar în UniCredit Ţiriac Bank, devenind în 2010 Director de Planificare şi Control, informează sursa citată. Experienţa acumulată în aceste funcţii de conducere şi calităţile de lider au recomandat-o în 2013 pentru numirea în poziţia de CFO şi membru al Directoratului UniCredit Bank în România. Din 2017, Mihaela Lupu a acceptat noi provocări în cadrul Grupului, preluând succesiv poziţia de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM şi, din 2021 până în prezent, rolul de CFO Central and Eastern Europe (CE&EE), conform UniCredit.

Printre responsabilităţile asumate cu succes de Mihaela şi care au făcut-o remarcată în cariera sa, se găsesc participarea în echipa de due diligence pentru fuziunea cu Banca Comercială Ion Ţiriac, urmată de fuziunea dintre UniCredit şi HVB Ţiriac, precum şi faptul că a făcut parte din echipa care a coordonat achiziţia portofoliilor de retail şi corporate de la RBS, informează banca.

Teodora Petkova, Head of Central & Eastern Europe în cadrul UniCredit, a declarat: "Numirea Mihaelei în funcţia de CEO al UniCredit Bank în România reflectă pregătirea ei profesională şi contribuţiile ei remarcabile în cadrul organizaţiei noastre. Abordarea ei bazată pe analiza datelor în luarea deciziilor, gândirea ei strategică, capacitatea solidă de gestionare a riscului, împreună cu acuitatea în înţelegerea profundă a business-ului, o poziţionează pentru misiunea de a conduce creşterea şi stabilitatea băncii şi pentru a contribui la dezvoltarea şi succesul continuu al clienţilor şi colegilor noştri din România", transmite sursa menţionată.

"Este o onoare şi o bucurie să mă întorc în cadrul UniCredit Bank în România, alături de echipa din care am făcut parte şi în care am crescut atât de mulţi ani din viaţa mea profesională. Simt în acelaşi timp şi o responsabilitate imensă. Alături de colegii mei din UniCredit voi continua angajamentul asumat de bancă de a fi un partener al comunităţilor în care activăm, un actor profund implicat în economia României şi unul dintre motoarele de creştere ale Grupului. Misiunea noastră este şi va fi să fim mereu mai buni, să oferim produse şi servicii adaptate nevoilor clienţilor noştri şi să fim banca pentru viitorul Europei şi al României", a spus Mihaela Lupu, aşa cum se arată în comunicat.

Mihaela Lupu deţine o diplomă în economie, fiind absolventă a Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, precum şi atestarea Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS), transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb