Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat de încă 75 milioane lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat de încă 75 milioane lei

Ministerul Finanţelor a plasat vineri titluri de stat scadente în 22 martie 2021 în valoare de 75 milioane lei, într-o licitaţie suplimentară celei de joi, în care a reuşit să atragă 500 milioane lei, la un randament mediu anual în creştere la 2,14%, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

În urma sesiunii suplimentare de vineri, valoarea cumulată a emisiunii a fost de 575 milioane lei. La licitaţia suplimentară, statul a acoperit integral cererea băncilor, potrivit News.ro.

Ministerul Finanţelor a vândut joi obligaţiuni de stat în valoare de 500 milioane lei (111 milioane euro), scadente la 22 martie 2021, pentru care băncile vor primi un randament mediu anual de 2,14%, în uşoară creştere faţă de cel înregistrat la licitaţia precedentă din aceeaşi emisiune.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 3,25%.

În octombrie, Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute de la bănci 3,5 miliarde lei prin licitaţiile obişnuite de titluri de stat, la care s-ar putea adăuga 405 milioane lei prin licitaţii suplimentare, sumele fiind semnificativ mai mici faţă de cele programate în lunile anterioare.

Pentru acest an, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si la populatie de ce le-ati dat numai 2,15%/an.

    E corect. 

    Prostimea nu stie.(finante)

    ((((((((( 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie