Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos

M.C.
Politică / 27 ianuarie

 Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit astăzi la Palatul Victoria pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, în contextul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în România. Schimbul de opinii a abordat şi perspectivele de avansare a aderării României la spaţiul Schengen, iar şeful diplomaţiei olandeze a reconfirmat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen, informează News.ro.

Potrivit Guvernului, în cursul discuţiei a fost reconfirmată cooperarea foarte bună româno-olandeză în plan bilateral, european şi la nivelul NATO.

"Ambele părţi au remarcat dinamica ascendentă a relaţiilor comerciale bilaterale, care au cunoscut un nivel susţinut de creştere în ultimul an, Regatul Ţărilor de Jos menţinându-se în topul celor mai valoroşi investitori din România. În acest context, demnitarii au afirmat interesul comun pentru amplificarea cooperării bilaterale, prin dezvoltarea proiectelor de colaborare sectorială în diferite domenii.

Prim-ministrul României a exprimat aprecieri pentru contribuţia consistentă a Ţărilor de Jos, ca unul din principalii participanţi, la Grupul de Luptă NATO din România, mulţumind pentru prezenţa contingentului olandez pe teritoriul României, gest care reflectă concret solidaritatea aliată pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO", se arată în comunicat.

Schimbul de opinii a abordat şi perspectivele de avansare a aderării României la spaţiul Schengen. "Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a punctat demersurile dinamice ale părţii române, care s-a angajat într-un dialog pozitiv şi consultări intense cu toţi partenerii europeni, în efortul de identificare a unei soluţii care să conducă în curând la un rezultat corect şi pozitiv. Adoptarea unei decizii favorabile aderării României la Spaţiul Schengen, în virtutea recunoaşterii progresului evident obţinut, ţine de credibilitatea UE ca structură coezivă bazată pe principiul unităţii şi al solidarităţii, a mai arătat prim-ministrul român", a arătat Guvernul.

La rândul său, şeful diplomaţiei olandeze a reconfirmat susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

"Dialogul a continuat cu analiza răspunsului la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, şi a evoluţiilor din Republica Moldova. Premierul României a prezentat măsurile active de sprijin multidimensional ale României pentru Ucraina. În ceea ce priveşte susţinerea Republicii Moldova, premierul Ciucă a pledat pentru continuarea acordării de sprijin financiar şi politic Chişinăului", se mai menţionează în comunicat.

În perioada 26-27 ianuarie 2023, miniştrii afacerilor externe din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra şi din Republica Franceză, Catherine Colonna, efectuează o vizită comună în România. Programul prezenţei în România cuprinde şi vizite la facilităţile militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România şi consultări diplomatice în format trilateral.

Prezenţa şefilor diplomaţiei olandeze şi franceze reconfirmă interacţiunea trilaterală eficientă între Bucureşti, Paris şi Haga.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Al nostru de externe s-a mucsora5 și s-a ingrasat.

    Trăiește bine.

    Un trabuc? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro