Primarii de sector din Bucureşti cer acces la fonduri din PNRR

G.B
Miscellanea / 18 iunie

 Primarii de sector din Bucureşti cer acces la fonduri din PNRR

Primarii de sector din Bucureşti cer, într-o scrisoare către premier şi ministrul Dezvoltării, acces la fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ei spun că acum sectoarele nu sunt eligibile, pentru că nu au statut de unitate administrativ teritorială, chiar dacă au mai mulţi locuitori decât majoritatea oraşelor din România, potrivit Digi24.

"Autorităţile centrale uită de multe ori că sectoarele Bucureştiului sunt subdiviziuni ale municipiului şi nu unităţi administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deşi, sunt conduse de Primării care sunt autorităţi locale", se arată în scrisoarea postată de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Primarul a mai adăugat:"Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulţi oameni decât majoritatea judeţelor care conţin UAT-uri distincte (municipii, oraşe, comune), asta deşi sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populaţie mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraş şi comună, care este UAT. Mai mult, sectoarele au şi capacitate administrativă şi competenţe pentru a derula proiectele necesare".

Ciucu spune că în PNRR se precizează că fondurile pot fi accesate de UAT-uri sau de Municipiul Bucureşti, ceea ce ar face ca sectoarele să fie neeligibile.

Primarii au vorbit cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi au trimis o scrisoare către pemierul Florin Cîţu şi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prin care cer să fie incluse şi sectoarele, ca subdiviziuni administrativ teritoriale, în categoria celor care pot accesa fonduri din PNRR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deja v-ați așezat la coadă pentru cașcaval ? „Să se dea numai

    un kil, să ajungă la toată lumea” ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9183
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1388
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7564
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro