Putin: Discurs în faţa Parlamentului

A.F.
Politică / 29 feb. - 1 mar.

 Putin: Discurs în faţa Parlamentului

Actualizare - "Suntem o mare familie, suntem împreună şi, prin urmare, vom face ceea ce plănuim şi visăm. Cred în victoriile şi succesele noastre şi în viitorul Rusiei", a spus liderul de la Kremlin la finalul discursului, conform libertatea.ro.

---

Actualizare - Vladimir Putin: "Sarcina noastră este să dezvoltăm complexul industrial de apărare în aşa fel încât să creştem potenţialul ştiinţific, tehnologic şi industrial al ţării. Trebuie să distribuim resursele cât mai raţional posibil şi să construim o economie eficientă a forţelor armate, pentru a obţine maximum pentru fiecare rublă cheltuită pentru apărare", relatează hotnews.ro.

---

Actualizare - Vladimir Putin: "Rusia este gata de dialog cu SUA pentru stabilitate strategică. În acelaşi timp, Statele Unite încearcă să provoace o înfrângere strategică Rusiei. Declaraţiile SUA că ar fi gata de discuţii pe tema stabilităţii strategice sunt doar demagogie", informează hotnews.ro.

---

Actualizare - Vladimir Putin: "Nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Occidentul încearcă să slăbească Rusia din interior", transmite hotnews.ro.

---

Actualizare - Putin, avertisment clar pentru NATO: "Atacarea Rusiei ar avea consecinţe tragice"

Vladimir Putin a avertizat, joi, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în timp ce se adresa Adunării Federale, că lansarea unei invazii în ţara sa ar avea consecinţe "tragice" asupra membrilor Alianţei, conform protv.ro.

Astfel, Putin a subliniat că, de fiecare dată când o putere străină a atacat Rusia, "ştim cum s-a terminat", referindu-se la înfrângerile suferite de Franţa lui Napoleon în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi de Germania nazistă în cel de-al Doilea Război Mondial, transmite sursa citată.

Putin acuză Occidentul că nu vrea pace în Ucraina

El a criticat, de asemenea, NATO pentru că a acuzat Rusia de agresiune în Ucraina, în timp ce a acceptat noi membri, Finlanda şi Suedia, ambele aflate fie în apropierea ţării sale, fie împărţind o graniţă cu aceasta, notează agenţia de presă Baha, transmite protv.ro.

Mai mult, Putin a acuzat Occidentul că nu doreşte să negocieze pacea în Ucraina, ci caută să continue conflictul până când Rusia va fi învinsă. Anterior, liderul de la Kremlin a acuzat NATO că "se pregăteşte să atace Rusia, folosind cele mai eficiente forţe pentru a face acest lucru", dar că "ei (aliaţii NATO - n.red.) trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme, arme care i-ar putea învinge pe propriul lor teritoriu", spune el, adăugând că o astfel de acţiune ar putea "declanşa utilizarea armelor nucleare", informează sursa precizată.

---

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, aflat la putere de mai bine de două decenii, se va adresa joi Adunării Federale în faţa căreia va rosti discursul său anual, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 15-17 martie la care nu are niciun fel de emoţii - va fi reales pentru un nou mandat de şase ani, conform Reuters.

Semn că planurile pentru următorul mandat prezidenţial sunt deja făcute, şeful statului a declarat miercuri că în discus vor fi stabilite sarcini pentru cel puţin următorii şase ani.

Cu toate acestea, conţinutul discursului este în mod tradiţional ţinut secret până la citirea lui, notează Interfax.

În fiecare an, preşedintele Federaţiei Ruse se adresează Adunării Federale cu un discurs în care rezumă rezultatele şi stabileşte orientările strategice pentru viitor.

Pe lângă membrii Dumei de Stat şi ai Consiliului Federaţiei (cele două camere ale parlamentului - n.r.), la discurs participă, de obicei, lideri regionali, membri ai guvernului, ai Comisiei Electorale Centrale, ai justiţiei, reprezentanţi ai marilor confesiuni, ai companiilor de stat şi jurnalişti. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat, miercuri, că şi reprezentanţii unor mass-media străine vor transmite de la faţa locului.

De obicei, sunt cam 1.000 de invitaţi. De data aceasta, ca şi în 2023, la mesaj au fost invitaţi şi participanţi la "operaţiunea militară specială" din Ucraina..

Pentru a veni la eveniment a fost necesar ca participanţii să treacă un test PCR pentru coronavirus.

Discursul de joi al lui Vladimir Putin în faţa Adunării Federale va începe la prânz, ora Moscovei (11:00, ora României), la Gostini Dvor. Discursul şefului statului în acest format va fi cel de-al 29-lea din istoria modernă a Rusiei şi al 19-lea pentru Putin, precizează TASS.

PUTERNIC MEDIATIZAT

Mesajul lui Putin către Adunarea Federală va fi difuzat gratuit în cinematografele din 20 de oraşe ruseşti. În plus, discursul va fi difuzat în direct pe canalele federale de televiziune, iar transmisiunea va fi organizată inclusiv pe ecrane stradale în marile oraşe.

Zilele precedente, şeful statului le-a dedicat pregătirii discursului. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Dmitri Peskov, Putin a lucrat personal la text, a avut "zeci de contacte telefonice şi personale" - cu miniştri, viceprim-miniştri, şefi de agenţii.

În 2022, când a început invazia din Ucraina, Putin nu a mai rostit discursul. Atunci, însuşi preşedintele a explicat că evoluţia dinamică a situaţiei nu permitea fixarea rezultatelor şi a planurilor pentru viitor.

Anul trecut, în discursul din Adunarea Federală, Vladimir Putin a anunţat suspendarea participării Rusiei la Tratatul nuclear New START şi imediat după aceea a anulat decretul prezidenţial care stabilea principiile politicii externe ale Moscovei.

În anul 2018, de asemenea an electoral, Putin a dedicat o parte semnificativă a discursului descriind armele promiţătoare care au apărut în Rusia. Atunci lumea a aflat despre cele mai recente rachete Avangard, Sarmat, Kinjal şi alte sisteme. La acea vreme, Peskov a declarat că discursul va deveni baza campaniei electorale a lui Putin. Iar Comisiei Electorale Centrale nu i s-a părut că anunţul său făcut în preajma alegerilor ar fi reprezentat o încălcare a legii electorale. Nikolai Bulaev, adjunctul şefului CEC, a explicat la vremea respectivă pentru Interfax că discursul anual nu este o campanie electorală, ci "este o analiză a activităţii preşedintelui".

RECORDURILE LUI PUTIN

Tot în acel an, 2018, Putin a ţinut cel mai lung discurs - 1 oră şi 55 de minute. A avut şi cel mai lung text - 11.428 de cuvinte.

Cele mai scurte discursuri au fost rostite de şeful statului în 2004 şi 2005 - au durat 48 de minute fiecare. Cel mai concis din punct de vedere al numărului de cuvinte a fost primul discurs al lui Putin în acest format, în 2000 - 5.146 de cuvinte. În medie, discursurile din anii precedenţi au durat 1 oră şi 10 minute şi au cuprins peste 7.000 de cuvinte.

Mesajele din discursul anual au un caracter de recomandare şi nu sunt acte juridice, dar în ultimii ani au căpătat caracterul unor iniţiative legislative: ele conţin instrucţiuni specifice ale preşedintelui către guvern. În plus, ca urmare a adresării, se emite o listă de instrucţiuni. Anul trecut, aceasta cuprindea 35 de instrucţiuni.

VA MENŢIONA TRANSNISTRIA?

Anul acesta, dincolo de suspansul legat de "surpriza" pe care o poate pregăti Putin, publicul din Moldova, România şi Ucraina aşteaptă să vadă dacă liderul de la Kremlin va pomeni în vreun fel Transnistria. Republica separatistă nerecunoscută tocmai a cerut, miercuri, ajutor şi protecţie din partea Moscovei în faţa "prigoanei" Chişinăului. Înainte de rezoluţia votată miercuri la Tiraspol, se făceau speculaţii că Transnistria i-ar putea ridica mingea la fileu lui Putin şi ar putea cere alipirea la Federaţia Rusă.

"Nu exclud că Putin va face referire la Transnistria şi la faptul că acolo sunt 200 de mii cetăţeni ruşi, aşa cum a făcut-o recent Lavrov (ministrul rus de externe - n.r.). Şi va scăpa o lacrimă pentru suferinţele populaţiei din regiune. Dar nu cred că există şanse să spună că recunoaşte independenţa Transnistriei (proclamată în 1990 şi nerecunoscută până acum de Rusia)", a declarat miercuri, la Euronews, vicepremierul moldovean Oleg Serebrian, care se ocupă de relaţia cu Tiraspolul. "Apeluri de genul acesta (rezoluţia votată miercuri de Tiraspol) au mai fost, nu este ceva nou", a adăugat oficialul de la Chişinău, subliniind că de data aceasta nici măcar Tiraspolul nu a cerut anexarea.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Vrea sa duca la proparsirea neamului Rus!

  piramida populatiei a chinei deja a pufuit varful... la vale de acum ... 

  s c c r e t 

  1. Cu ce barbati?

   Va fi o rușine cu un conducător senil cu multa sete de putere, cum a zis regele Soare al Franței,, după mine și potopul,,

   Propasirea neamului rus cu bombe nucleare?

   Neamul rus va propasi in cenusa. 

  mai mamica , cea mai frumoasa este Firea, si de asta lumea o invidiaza.Daca ar fi ea presedinta Romaniei ar avea cum sa raspunda lui Putin asa bine si frumos ca toate razboaili ar fi oprite.multumim ziarul bursa care permite sa ne scriem ce avem pe suflet

  1. Putler a vb in fata dumei de stat. Audienta dormea exact ca la doscursirile lui ceasca.

   Firea are legatura-n studio. 

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb