Raiffeisen Bank România finanţează dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est

F.D.
Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2023

 Raiffeisen Bank România finanţează dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est

Raiffeisen Bank România şi Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România şi Europa de Sud-Est, pus în funcţiune în 2023, la Răteşti, în judeţul Argeş, conform unui comunicat de presă al băncii.

Parcul fotovoltaic de la Răteşti, deţinut în proporţii egale de companiile israeliene Econergy şi Nofar Energy, este dezvoltat pe o suprafaţă de 170 ha şi are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiţie totală de 102 milioane de euro. Parcul are capacitatea de a furniza energie electrică ecologică pentru aproximativ 100.000 de gospodării, contribuind la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, estimate la 168.000 de tone anual, în România.

Sînziana Enache, Manager Departament Finanţări Proiecte, Achiziţii şi Infrastructură Publică, Raiffeisen Bank România, consideră că: "Efortul susţinut şi experienţa vastă a membrilor echipei Raiffeisen care au lucrat la acest proiect au făcut posibilă finanţarea Parcului fotovoltaic de la Răteşti, această finanţare reprezentând un pas important în implementarea strategiei naţionale de decarbonizare pe termen lung."

"Contractul de credit în valoare de 60 milioane euro semnat pentru finanţarea parcului fotovoltaic Răteşti este un exemplu despre cum finanţarea unui proiect în domeniul regenerabilelor asigură implementarea cu succes a unui parc cu dimensiuni semnificative, dezvoltat de un consorţiu cu experienţă în domeniu. Am structurat împreună cu cei doi investitori o facilitate care să corespundă profilului de producţie specific domeniului fotovoltaic şi le mulţumim echipelor implicate. Finanţarea este un moment marcant pentru implicarea băncii în susţinerea tranziţiei spre economia verde, în linie cu strategia pe termen lung de promovarea a sustenabilităţii prin expertiza noastră de finanţare.", declară Cătălin Cepişcă, Senior Director, Departamentul Energie, Metale şi Utilităţi, Raiffeisen Bank România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb