Romania Sotheby's International Realty anunţă vănzarea Conacului Romano, o bijuterie neoromânească

A.F.
Companii / 28 septembrie 2023

 Romania Sotheby's International Realty anunţă vănzarea Conacului Romano, o bijuterie neoromânească

Unul dintre cele mai impresionante conace din regiunea Olteniei, cunoscut sub numele de Conacul Romano, este listat spre vânzare la preţul de 2.050.000 euro, conform unui comunicat remis pe adresa redacţiei. Această proprietate istorică reprezintă o bijuterie arhitecturală în stil neoromânesc.

Conform comunicatului, Conacul Romano a fost construit între anii 1920 şi 1925, după planurile celebrului arhitect Grigore Cerchez. Însă, istoria conacului începe pe vremea lui Tudor Vladimirescu cu fraţii Romanov, de unde îşi trage şi numele. Aceştia au fost recrutaţi ca mercenari în oastea lui Tudor, şi ulterior unul dintre ei a întemeiat o familie prosperă în Pleşoiu care a contribuit la construirea acestui conac.

După naţionalizarea sa în 1949, conacul a trecut prin diverse transformări, servind ca tabără pentru pionieri, IAS (Întreprinderea Agricolă de Stat), şcoală pentru copii cu handicap şi, în perioada comunistă, ca locuinţă a lui Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu şi şef al structurilor Ministerului de Interne pentru judeţul Olt.

Proprietatea a revenit moştenitorilor familiei Romano în 1998, de atunci fiind supusă unor ample renovări şi amenajări. Conacul este caracterizat de elementele sale spectaculoase, specific stilului neoromânesc al lui Grigore Cerchez, precum foişorul înalt cu decoraţii masive, turnuleţul rotund care încadrează colţul opus, decoraţiile de sub cornişă, stâlpii monumentali de la intrarea principală şi arcele trilobate de pe faţada principală. De asemenea, poarta de intrare în proprietate oferă senzaţia unui acces într-o cetate sau o catedrală veche, cu ajutorul celor două turnuri impunătoare.

Clădirea principală (Conacul) are o amprentă la sol de 313 metri pătraţi şi o suprafaţă totală de 429 metri pătraţi. Proprietatea include două corpuri adiţionale: o casă secundară din perioada construcţiei conacului, cu o suprafaţă totală de 128 metri pătraţi, şi o construcţie mai recentă, cu o suprafaţă totală de 339 metri pătraţi.

Având un teren de 8.57 hectare, proprietatea cuprinde şi alte elemente de interes, precum un iaz cu o suprafaţă de un hectar, o piscină de dimensiuni generoase (peste 400 metri pătraţi), o fosta gheţărie, mai multe clădiri anexă şi o clădire cu o amprentă la sol de peste 300 metri pătraţi, care poate fi transformată în spaţiu util în funcţie de nevoile viitorilor proprietari.

Cu o istorie bogată, frumuseţea sa arhitecturală uluitoare şi un domeniu vast ce oferă numeroase posibilităţi de dezvoltare, Conacul Romano poate deveni o atracţie turistică, un hotel de prestigiu, un centru de evenimente exclusivist, o clinică sau un centru de recuperare. De asemenea, poate fi restaurat şi folosit din nou ca reşedinţă personală, păstrându-şi caracterul şi valoarea istorică şi arhitecturală de excepţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bijuteria aia nu facea nici 100 mii in 2010-212…

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb