Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SONDAJ GLOBAL PWC: "Doar 50% dintre directorii financiari cred că pot gestiona moralul angajaţilor"

M.I.
Miscellanea /

Ionuţ Simion

Ionuţ Simion

Circa 75% dintre respondenţi celei mai recente ediţii a sondajului global PwC COVID-19 CFO Pulse spun că pot răspunde cerinţelor clienţilor privind siguranţa, în timp ce 70% susţin că pot oferi un mediu de lucru sigur angajaţilor, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, doar jumătate dintre aceştia cred că au capacitatea de a gestiona starea de bine şi moralul angajaţilor.

Ionuţ Simion, Country ManagingPartner, PwC România, a declarat: "Pe măsură ce are loc relaxarea restricţiilor şi revenirea la locurile de muncă, companiile se confruntă cu o serie de decizii care vizează siguranţa angajaţilor şi a clienţilor, adaptarea activităţii la noile reguli sociale şi continuitatea afacerii într-un climat incert. Aşa cum vedem din acest sondaj, organizaţiile sunt în general convinse că măsurile pentru întoarcerea la locurile de muncă vor funcţiona, însă au dificultăţi să gestioneze moralul oamenilor, un factor care poate afecta productivitatea şi, implicit, ritmul revenirii economice. Astfel, marea provocare pentru companii este să recâştige încrederea angajaţilor, consumatorilor, partenerilor de afaceri. Încrederea va fi cheia recuperării economice şi va depinde de modul în care guvernele şi liderii de afaceri vor reuşi să gândească şi să pună în aplicare planurile de relansare, după ce criza sanitară se va încheia"

Sursa citată menţionează că, în ceea ce priveşte viitorul financiar, 85% dintre CFO se aşteaptă la o scădere a veniturilor şi/sau a profiturilor în acest an. Cheltuielile de capital în scopul investiţiilor (Capex) au cea mai mare probabilitate de a fi amânate sau reduse atât timp cât 83% dintre directorii financiari preconizează acest lucru. În schimb, doar 18% care planifică reduceri în cercetare şi dezvoltare şi 16% care se aşteaptă să reducă investiţiile în transformarea digitală.

"În condiţiile unei cereri scăzute, mai mult de o treime (37%) dintre directorii financiari la nivel global anticipează trimiterea în concedii sau şomaj tehnic a angajaţilor, în timp ce o altă treime se aşteaptă la pierderea productivităţii în următoarea lună ca urmare a lipsei capacităţilor de lucru la distanţă.

Cei mai pesimişti sunt directorii financiari din producţia industrială şi auto. Astfel, 46% se aşteaptă la schimbări la nivelul personalului şi 39% la disponibilizări, în următoarea lună.În acelaşi timp, 58% dintre respondenţii din sectorul sănătăţii estimează o creştere a cererii de protecţie a angajaţilor (concediu medical, alte beneficii) şi 36% anticipează un deficit de personal pentru activitatea critică.", arată comunicatul.

Având în vedere însă necesitatea limitării numărului de persoane în contact strâns, aproximativ jumătate (49%) din directorii financiari consideră că telemunca să fie o opţiune permanentă atunci când este posibil, iar 72% spun că flexibilitatea muncii va rămâne un beneficiu pe termen lung.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Moralul angajaților este deosebit de scăzut pentru că mulți nu au realizat până în prezent că sunt niste sclavi ai capitalismului, care pot ajunge pe drumuri oricând, putând pierde tot în doar câteva luni. De aici depresia într-un sistem economic ticălos care nu pune preț pe ființa umană.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS