Sute de mii de catalani protestează la Barcelona

V.V.
Internaţional /

 Sute de mii de catalani protestează la Barcelona

Sute de mii de oameni participă la un miting uriaş în Barcelona, la apelul celor care militează pentru separarea de Spania.

Protestatarii au plecat în urmă cu două zile din cinci oraşe ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, în ceea ce ei au numit "Marşul pentru libertate", până în centrul capitalei catalane.

Întreaga regiune este absolut paralizată. Traficul aerian, rutier şi feroviar este perturbat. Zeci de zboruri care ar fi urmat să decoleze de pe aeroprotul El Prat au fost anulate.

Numeroase zone şi monumente turistice au fost închise. Este şi cazul celebrului monument Sagrada Familia, care a fost închis vizitatorilor după ce mii de manifestanţi s-au strâns în faţa ei.

Este deja a cincea zi de proteste în Catalonia. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în ultimele patru seri în Barcelona, unde manifestaţiile au fost marcate de violenţe extreme.

Protestele din Barcelona au amânat şi derby-ul dintre catalani şi Real Madrid. Programat iniţial weekendul viitor, El Clasico se suprapunea cu o manifestaţie publică. Astfel, Liga şi Federaţia le-au dat posibilitatea cluburilor să aleagă o nouă dată - sâmbătă, 7 decembrie sau miercuri, 18 decembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS