Tobă a cerut prefecţilor să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenţii operative

Adina Lateş
Miscellanea / 11 ianuarie 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut prefecţilor din judeţele vizate de avertizări hidrologice - Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba - să convoace comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi să monitorizeze permanent zonele cunoscute cu risc de inundaţii, informează un comunicat al ministerului.

De asemenea, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Tobă a solicitat să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenţii operative, astfel încât populaţia să nu fie în pericol, să nu existe cazuri de comunităţi izolate sau de căi de acces blocate din cauza apelor şi a subliniat nevoia unei cooperări active între toate instituţiile de la nivel local cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

''Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut atenţie maximă în orele următoare în judeţele unde sunt avertizări de inundaţii. În contextul avertizărilor de inundaţii emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a convocat astăzi, 11 ianuarie, la sediul MAI, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Şedinţa s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă cu Prefecturile din judeţele vizate de avertizările hidrologice'', se arată în comunicat.

Personalul operativ al MAI - pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră - este pregătit să acorde sprijin comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru a evita situaţiile de risc pentru populaţie, iar în cazul producerii unor inundaţii să se elimine cât mai repede efectele acestora, se precizează în comunicatul citat.

Începând de luni noaptea şi până la expirarea avertizărilor, la sediul prefecturilor şi serviciilor deconcentrate cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, va fi asigurată permanenţa, subliniază MAI.

Conform informărilor făcute de către reprezentanţii Ministerului Mediului şi Apelor Române, au fost deja luate măsuri de prevenire a acumulării unor debite mari de apă care să afecteze comunităţile din zonele atenţionate de hidrologi, se mai arată în comunicat.

La şedinţa operativă organizată la nivelul MAI au participat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Transporturilor şi ai altor instituţii publice cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele hidrologice.

Potrivit INHGA, începând de luni, de la ora 20,00, până marţi, la ora 16,00, sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de apărare, torenţi şi pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râuri de pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba.

Totodată, începând de luni după-amiază, de la ora 18,00, până miercuri dimineaţă, 11 judeţe din nord-vestul ţării se vor afla sub Cod Galben de inundaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro