Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate solicită promovarea unor politici salariale juste

F.D.
Miscellanea / 7 octombrie

 Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate solicită promovarea unor politici salariale juste

Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate organizează mâine o Conferinţă Internaţională cu tema: "Dialogurile sociale în sistemul de sănătate publică", conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate, susţinută de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN, militează pentru repararea nedreptăţii produse odată cu adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin încadrarea în mod greşit a personalului nemedical din sănătate (TESA) pe ANEXA 8 şi nu pe ANEXA 7 din această lege, aşa cum era corect.

Prin această lege şi datorită indiferenţei tuturor miniştrilor sănătăţii din 2017 încoace, în sistemul de sănătate din România s-a erodat pacea socială şi respectul reciproc între personalul medical şi personalul nemedical, ajungându-se la un ecart salarial enorm, dacă se compară datele şi situaţia salarială actuală a acestor categorii de personal cu aceea de înainte de adoptarea Legii nr.153 din 2017, arată sursa citată.

Decepţionată de indiferenţa Ministerului Sănătăţii cu privire la nevoia unor politici salariale juste în sistemul de sănătate publică din România, Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate a hotărât să iniţieze schimburi de experienţă cu organizaţii sindicale similare din alte state europene, dezvoltând în acelaşi timp canalele de comunicare potrivite pentru informarea românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor şi instituţiilor relevante europene, cu privire la problemele nesoluţionate din sănătate şi motivele conflictului mocnit din acest domeniu de activitate.

Conferinţa Internaţională de la Bran se va desfăşura în cadrul Consiliului Naţional al Uniunii Sindicatelor TESA din Sănătate, la Hotel Wolf 2, mâine, începând cu ora 10,00, iar la lucrările acesteia vor participa lideri TESA din întreaga ţară şi reprezentanţi ai unor sindicate din sănătate din Italia, Turcia şi Regatul Unit al Marii Britanii (UK).

Dezbaterea internaţională va fi transmisă pe platforma on-line a Federaţiei Românilor de Pretutindeni şi se va focaliza pe următoarele teme:

-Relaţia putere politică - putere sindicală, eficienţa dialogului social;

-Remunerarea comparativă a personalului medical şi nemedical din spitalele publice din România, Italia, Turcia şi Marea Britanie;

-Revendicări principale ale lucrătorilor din sistemele publice de sănătate (medical si nemedical);

-Situaţie comparativă internaţională privind personalul nemedical din spitalele publice, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro