XTB România, pe locul 4 în lume privind creşterea numărului de investitori

A.F.
Companii / 29 martie

 XTB România, pe locul 4 în lume privind creşterea numărului de investitori

XTB, compania fintech globală care oferă o platformă de investiţii online pe pieţele de capital, anunţă că România este pe locul patru în lume, în topul cu cea mai rapidă creştere a numărului de clienţi noi. Compania a depăşit, totodată, pragul de un milion de investitori la nivel global. Această realizare importantă vine la trei ani după ce XTB şi-a extins oferta de produse financiare, prin adăugarea de acţiuni şi ETF-uri cu deţinere, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, XTB a cunoscut o creştere exponenţială, numărul de clienţi dublându-se de la sfârşitul anului 2021, până astăzi. Această evoluţie reflectă tendinţa observată la nivel internaţional de a accesibiliza planurile de investiţii, în contextul în care oamenii sunt interesaţi să deţină un control mai bun al finanţelor personale.

"XTB este într-o continuă dezvoltare, iar atingerea acestui prag într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul că beneficiem de încrederea clienţilor noştri. Ne bucură faptul că investitorii din România au contribuit la această realizare importantă. Ţara noastră este pe locul patru în topul cu cea mai rapidă creştere în privinţa numărului de clienţi noi, majoritatea dintre aceştia alegând investiţiile în acţiuni şi în ETF-uri. De asemenea, dacă ne referim la importanţa şi mărimea pieţelor din grupul XTB, România se află pe locul şase, la nivel global", a explicat Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Cifrele demonstrează, de asemenea, faptul că investitorii preferă platformele bine puse la punct, care le oferă, într-un singur loc, toate instrumentele financiare de care au nevoie. Numai anul trecut, 312.000 de clienţi noi au folosit aplicaţia şi platforma de investiţii XTB pentru a-şi investi fondurile pe pieţele financiare globale.

Creşterea dinamică a bazei de clienţi şi volatilitatea sporită pe pieţele financiare globale au dus la rezultate record pentru companie în 2023. Profitul net consolidat s-a ridicat la 175 milioane Euro, iar veniturile consolidate au atins 351 milioane Euro.

"Fiind o companie fintech bine capitalizată şi profitabilă, suntem cel mai bine plasaţi pentru o creştere ulterioară în ceea ce priveşte performanţa financiară, baza de clienţi şi oferta de produse. Ne propunem să devenim cea mai importantă aplicaţie de investiţii din Europa, oferind clienţilor noştri un spectru larg de produse financiare uşor de utilizat pentru a tranzacţiona, investi şi economisi. În 2024, pe măsură ce vom adăuga obligaţiuni, produse de pensionare şi portofel electronic cu un card pentru mai multe valute, ne aşteptăm la 65-90.000 de clienţi noi pe trimestru", a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

Planuri ambiţioase pentru 2024

În trimestrele următoare, XTB va continua să extindă portofoliul de produse şi să introducă noi servicii şi soluţii atractive pentru o bază mai largă de clienţi. Se aşteaptă ca această strategie să accelereze transformarea în curs a XTB dintr-un broker CFD, într-o aplicaţie universală de investiţii.

Al doilea trimestru al anului 2024 marchează adăugarea planificată a obligaţiunilor ca o nouă clasă de active în portofoliul pasiv al XTB. Oferta va include obligaţiuni guvernamentale şi corporative, emise de corporaţii globale de renume cu un rating relativ sigur (de la AAA la BBB-).

În prima jumătate a anului, XTB intenţionează să introducă şi componenta de Social. Acest nou serviciu, care va fi lansat în premieră în Polonia, le va permite clienţilor să urmărească activitatea investitorilor cu cele mai bune randamente din portofoliul XTB, dar şi pe cea a prietenilor sau familiei. Componenta de Social va oferi informaţii despre compoziţia portofoliului, apetitul pentru risc şi tranzacţiile curente prin notificări push după fiecare tranzacţie.

XTB identifică un potenţial de creştere pe segmentul investiţiilor pe termen lung, de aceea, în trimestrul al treilea din 2024 intenţionează să lanseze, în Polonia, un produs dedicat pensiilor. Posibilitatea implementării unor programe similare va fi cercetată şi pe alte pieţe, inclusiv în România.

Până la sfârşitul anului, XTB îşi propune să introducă un produs care să le permită clienţilor să îşi gestioneze finanţele "din mers". Este vorba despre un portofel virtual integrat cu un card multi-valutar, ce le va permite clienţilor să efectueze plăţi, transferuri, schimburi valutare şi investiţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Bravo XTB!

  Cand ma gandesc ca personajul principal in acest articol putea fi Tradeville... Doar ca ei prefera sa ne bombardeze cu comisioane noi, mai ales pe piata externa ( custodie, incasari dividende, taxa aditionala de 0.3 eur pe tranzactii etc.).

  Inca o data: Bravo XTB si va asteptam cu nerabdare si pe BVB! 

  1. Si eu sunt nemultumit de ceea ce se intampla la Tradeville si sunt in cautarea unui alt Broker la care sa imi transfer portofoliul.

   Imi poate recomanda cineva un Broker serios de la noi? 

   O sa vad ce conditii ofera XTB.

   ambii sunt buni!

   important e pentru ce ii folosesti, la ce ii folosesti, cu ce ii folosest, cum ii folosesti! 

   ambele platforme sunt destul de bune... pe fiecare platforma iti pozitionezi diferite investitii si diferite procente..pe diferite piete si instrumente. 

   s c c r e t 

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb