10 milioane de lei pentru modernizarea unei şcoli din Galaţi

Ana Felea
Fonduri Europene / 12 mai

10 milioane de lei pentru modernizarea unei şcoli din Galaţi

O şcoală construită în urmă cu jumătate de secol din Galaţi a fost complet moderizată. Primăria informează că lucrările s-au încheiat, iar în urma renovărilor unitatea de învăţământ a fost extinsă cu un etaj şi a primit noi dotări. Valoarea priectului, cu finanţare europeană, a fost de peste 2 milioane de euro.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, spune: "Investim în educaţie, investim în viitorul copiilor. Şcoala a fost adusă la noi standarde, are acum un aspect modern şi primitor de care se vor bucura elevii actuali şi generaţiile care vor urma. Este încă un obiectiv important realizat pentru comunitate".

Lucrările au constat în reabilitarea, modernizarea şi mansardarea clădirii unităţii de învăţământ. Astfel, noul etaj, cu o suprafaţă construită de peste 700 de mp, include noi săli de clasă, laborator, sală de festivităţi şi grupuri sanitare pentru elevi. S-au realizat lucrări de izolare termică a pereţilor întregii clădiri, s-a înlocuit tâmplăria, s-au făcut finisaje interioare şi exterioare, instalaţii termice şi electrice, sistem de monitorizare video etc. În plus, s-au achiziţionat obiecte de mobilier şcolar şi echipamente IT.

Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea accesului, calităţii şi a atractivităţii educaţiei în şcolile din municipiul Galaţi, în scopul creşterii ratei de participare la învăţământul obligatoriu şi reducerii abandonului şcolar, cu o rată mai mare de absolvire a învăţământului obligatoriu şi o creştere a ratei de tranziţie spre niveluri superioare de educaţie.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de lei, din care contribuţia de la bugetul local este de circa 200.000 de lei.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb