10 milioane lei, prin PNRR, pentru dotarea şcolilor din Galaţi cu materiale didactice

Ana Felea
Miscellanea / 7 martie

10 milioane lei, prin PNRR, pentru dotarea şcolilor din Galaţi cu materiale didactice

Toate grădiniţele şi şcolile din municipiul Galaţi vor fi dotate cu materiale didactice moderne. Anunţul a venit astăzi de la Primăria municipiului Galaţi, care a precizat că, în total, vor fi achiziţionate peste 13.000 de materiale didactice.

"Acestea se vor adăuga celor peste 10.000 de echipamente IT şi 53.000 de obiecte de mobilier ce vor fi achiziţionate în perioada următoare. Primăria municipiului Galaţi derulează un amplu proiect prin PNRR, graţie căruia toate grădiniţele şi şcolile vor beneficia de aceste dotări", informează Primăria Galaţi.

Potrivit comunicatului emis de Primăria Galaţi, contractul pentru cele 13.000 de materiale didactice a fost lansat în licitaţie publică şi are o valoare estimată de 10 milioane de lei, iar ofertele sunt aşteptate până pe 10 aprilie. Este vorba despre echipamente pentru: sălile de educaţie fizică (saltele, lăzi gimnastică, mese tenis, mingi, gantere etc.); cabinete (teste, jocuri logice/dezvoltare/senzoriale etc.); laboratoare (truse chimie, microscoape, seturi diverse, kituri soluţii etc.); ateliere pentru învăţământul tehnic (aragaze, cuptoare, lămpi UV, maşini de cusut, roboţi de bucătărie, seturi coafor, polizoare, maşini de găurit, compresoare, prese etc.).

"Educaţia este o prioritate la Galaţi. Investim şi asigurăm dotări pentru toate grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş. Practic, toţi copiii vor învăţa în clase cu echipamente noi, la aceleaşi standarde, inclusiv pentru învăţământul tehnic. Totul pentru formarea şi dezvoltarea copiilor, pentru viitorul lor", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi derulează un proiect important, cu fonduri prin PNRR, prin care toate cele 63 de unităţi de învăţământ din oraş (grădiniţe, şcoli şi licee) vor beneficia de dotări de circa 84 de milioane de lei (16,8 milioane de euro). În cadrul acestui proiect sunt trei componente pentru mobilier şcolar (53.000 de obiecte), echipamente IT (10.000) şi materiale didactice (13.000), procedurile de achiziţie fiind în derulare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb