1.000 de persoane au învăţat ce înseamnă energia regenerabilă prin proiectul Green Energy for Everyone

T.B.
Miscellanea / 1 martie

1.000 de persoane au învăţat ce înseamnă energia regenerabilă prin proiectul Green Energy for Everyone

Aproximativ 1.000 de persoane au învăţat ce înseamnă energia regenerabilă şi care sunt beneficiile acesteia datorită cursurilor şi workshop-urilor organizate de Green Energy for Everyone, un proiect creat pentru a determina cât mai mulţi dintre cetăţeni să adopte obiceiuri sustenabile noi de consum al energiei, se arată într-un comunicat al Green Energy for Everyone, remis redacţiei. Proiectul a fost lansat în luna aprilie 2023 având ca parteneri Cosvitec Est, Agenţia Fondului pentru Mediu, Universitatea Ovidius din Constanţa şi DiFine PR, fiind finanţat de către Innovation Norway, transmite sursa.

Potrivit comunicatului, "Proiectul Green Energy for Everyone şi-a propus să crească nivelul de cunoaştere al informaţiilor despre energie regenerabilă şi beneficiile acesteia astfel încât să conştientizam că acesta este trendul şi că va trebui să ne aliniem directivelor europene. Cursul online despre energie regenerabilă pe care l-am lansat gratuit anul trecut a fost deja finalizat de aproximativ 290 de persoane, iar în prezent alte aproximativ 580 urmează acest curs. De asemenea, aproximativ 130 de oameni au participat la workshop-ul pe care l-am organizat la Constanţa, o cifră peste aşteptările noastre, ceea ce arată interesul românilor faţă de energia verde", a declarat Camelia Ionescu, Director Cosvitec Est, centru de training&formare profesională şi coordonatorul acestui proiect.

Cursul lansat de Green Energy for Everyone oferă informaţii despre care sunt alternativele energetice susţinute de autorităţile statului, care sunt efectele benefice ale utilizării resurselor de energie verde şi care este legislaţia din UE şi din România. Cursul poate fi accesat gratuit de către orice persoană interesată, companii şi autorităţi, precizează sursa.

Conform datelor transmise în comunicat, "Energia electrică şi cu atât mai mult energia verde reprezintă soluţionarea problemelor economice şi politice pentru că puterea nu mai este doar în mâna unora care deţin resursa, această resursă devine la îndemâna tuturor dacă vorbim despre zona de energie regenerabilă pentru că este generată de vânt, de soare", a spus Valeriu Panait, CEO Restart Solar, divizie din cadrul Grupului Restart Energy.

Dacă managerul Restart Solar a vorbit despre democratizarea energiei prin accesul la energie regenerabilă, Cornel Jivan - Project Manager în cadrul EnergyPro, companie care comercializează un software de top pentru analiza proiectelor energetice, a vorbit despre prudenţă în utilizarea energiei şi concentrarea pe a utiliza resurse verzi, transmite sursa menţionată.

Potrivit sursei precizate, "Eficienţa energetică începe de la nivelul zero, de exemplu, de la a nu încălzi pompe de caldure prin fotovoltaice, ţinând totodată geamurile deschise. Începem de la a raţionaliza, de la a limita consumul, iar consumul rămas este ideal să îl furnizam prin resurse regenerabile. Dar, din păcate în zona noastră a Europei nu prea folosim aceasta opţiune", a afirmat Cornel Jivan, Project Manager în cadrul EnergyPro.

Pe de altă parte, Bogdan Bălănişcu - Secretar de stat în cadrul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a punctat nevoia de găsi soluţii de reciclare pentru produsele utilizate de energia regenerabila precum acumulatorii utilizaţi în cadrul proiectelor solare, relatează sursa.

Potrivit comunicatului, "Sunt foarte încrezător în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiei, dar totodată trebuie să răspundem provocărilor actuale. Reciclarea bateriilor este una dintre ele, iar astăzi nu avem o soluţie care să rezolve integral acestei provocări. Nu există soluţii nici pentru reciclarea paleţilor de la eoliene, dar vor fi, se vor dezvolta. Poate că în viitor panourile vor fi construite din alte materiale, dar până atunci trebuie să răspundem provocărilor actuale precum aceasta a reciclării acumulatorilor", a explicat Bogdan Bălănişcu, Secretar de stat în cadrul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Proiectul Green Energy for Everyone are o valoare de 165.482 de euro, este implementat în perioada aprilie 2023 - martie 2024 şi presupune organizarea de cursuri online, workshop-uri, podcast-uri şi a unei campanii media pentru a oferi informaţii despre sursele de energie regenerabilă şi importanta utilizării acestora. Proiectul vizează atât publicul general, cât şi reprezentanţii instituţiilor de stat, ai companiilor şi ONG-urilor interesate de mediu, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb