Antibiotice Iaşi

120 milioane euro - totalul sancţiunilor aplicate în primele 45 de zile ale stării de urgenţă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 04 mai 2020

Peste 600 de milioane lei(aproximativ 120 milioane euro) reprezintă cuantumul amenzilor aplicate de organele de ordine de la începutul stării de urgenţă - 16 aprilie - şi până la sfârşitul săptămânii trecute. Suma a fost anunţată de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, care a mai spus că, pentru nerespectarea ordonanţelor militare, au fost sancţionate 308.859 de persoane. Dintre acestea, 2028 sunt cercetate, majoritatea pentru acte de teribilism sau violenţe comise sub influenţa alcoolului, iar poliţia a întocmit 1.673 de dosare penale.

Ministrul de Interne a spus că, în urma unei analize efectuată în cursul lunii mai, se va decide cum vor fi alocaţi banii, dar a precizat că el ar dori ca sumele plătite de contravenienţi să meargă în principal către susţinerea financiară a sistemului public de sănătate.

Marcel Vela a menţionat că, după 15 mai, dacă va fi înlocuită starea de urgenţă cu starea de alertă, vor exista în continuare amenzi pentru restricţiile care vor rămâne în vigoare. Vela a spus că  este prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancţiuni.

Amintrim că, în legătură cu regimul contravenţional din timpul stării de urgenţă, Avocatul Poporuluia solicitat încă din 1 aprilie ministrului Afacerilor Interne să dispună măsurile necesare­ pentru asigurarea interpretării şi aplicării unitare a normelor incriminatorii şi sancţionatorii din ordonanţele militare emise, fără a primi niciun răspuns.

"Din sesizările apărute în mass-media şi pe paginile de socializare, dar şi din sutele de petiţii şi sesizări primite la Avocatul Poporului, rezultă că sunt nenumărate cazuri de aplicare diferită, posibil nelegală şi/sau netemeinică a prevederilor incriminatorii şi sancţionatorii din actele normative adoptate ulterior decretării stării de urgenţă", menţiona Avocatul Po­porului într-un comunicat de presă emis luna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro