17 clădiri Bank of Ireland, de vânzare pe 28,5 milioane de euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Sucursala Bank of Ireland din Mallow, evaluată la 3,22 milioane de euro.

Sucursala Bank of Ireland din Mallow, evaluată la 3,22 milioane de euro.

Compania imobiliară irlandeză "Layden Group" este pe punctul declanşării unei restructurări majore a portofoliului său de proprietăţi comerciale prin vânzarea a 17 sucursale Bank of Ireland din suburbiile Dublin-ului şi din provincii, anunţă irishtimes.com.

Societăţile de consultanţă "Murphy Mulhall" şi" Cushman & Wakefield" se ocupă de portofoliul în cauză, pe care îl estimează la 28,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă un randament net comun de 7,4% pentru proprietăţile menţionate.

Revizuirea strategiei companiei "Layden" a fost determinată de dorinţa de a înlocui majoritatea investiţiilor sale considerate "seci", precum sucursalele băncilor, cu proprietăţi comerciale care au potenţial de dezvoltare în continuare.

Cu doar câteva luni înainte de prăbuşirea pieţei imobiliare irlandeze, în 2007, "Layden" a achiziţionat 29 de sucursale bancare pentru 75 de milioane de euro. Ulterior, a vândut 12 dintre ele.

Cele 17 clădiri aflate acum la vânzare produc un venit combinat din închirieri de 2,29 milioane de euro. Deşi agenţii de vânzare vor să înstrăineze întreg portofoliul, aşa cum a fost achiziţionat, sunt dispuşi să îl împartă în mai multe loturi pentru a facilita vânzările.

Cea mai valoroasă proprietate imobiliară Bank of Ireland scoasă la vânzare se află în Mallow, Cork, aceasta fiind evaluată la 3,22 milioane de euro. Urmează sucursala din Ballina, Mayo, cu 2,49 milioane de euro. Clădirea Bank of Ireland din Ballyfermot, Dublin, este evaluată la 2,14 milioane de euro, iar cea din Loughrea, Galway, la 2,08 milioane.

Cea mai ieftină proprietate este sucursala Bank of Ireland din Edenderry, Offaly, care are un preţ de 754.466 euro. Şi sucursala din Athy, Kildare, este evaluată la mai puţin de un milion de euro, respectiv la 915.902 de euro.

Alte sucursale scoase la vânzare sunt cele din Ardee, Louth (1,395 milioane de euro); Arklow, Wicklow (1,762 milioane de euro); Raheny, Dublin (1,444 milioane de euro); Skerries, Dublin (1,087 milioane de euro); Fermoy, Cork (1,231 milioane de euro); Longford (1,642 milioane de euro); Roscommon (1,646 milioane de euro); Enniscorthy, Wexford (1,525 milioane de euro); Roscrea, Tipperary (1,236 milioane de euro).

"Layden Group" a investit peste 22 de milioane de euro de la momentul prăbuşirii pieţei imobiliare irlandeze în Dublin şi în împrejurimi. Compania urmăreşte să-şi reechilibreze portofoliul în continuare, în lunile viitoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS