2Performant raportează o cifră de afaceri de 10,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023

A.F.
Piaţa de Capital / 25 mai

2Performant raportează o cifră de afaceri de 10,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023

2Performant (BVB: 2P), companie de tehnologie şi liderul pieţei de marketing afiliat din România, raportează o cifră de afaceri de 10,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creştere de 25% în comparaţie cu anul anterior, şi un rezultat negativ normalizat (care nu include impactul non-cash al programului de Stock Option Plan) de 683 de mii de lei, o îmbunătăţire cu 33% faţă de T1 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Am început 2023 cu un prim trimestru foarte bun, în care ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus - operaţionale, financiare şi de dezvoltare ale platformei. Am implementat mai multe proiecte cu impact pozitiv pe termen lung în venituri şi ne-am atins toate ţintele financiare, care trebuie interpretate în contextul în care activitatea noastră are o puternică sezonalitate trimestrială. Business-ul şi platforma 2Performant vor primi upgrade-uri importante în acest an şi mă bucur să anunţ investitorii că la începutul lunii octombrie vom organiza evenimentul "2Performant 2025 - Investors Day' în care vom anunţa planurile actualizate ale companiei pentru următorii doi ani", a declarat Dorin Boerescu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al 2Performant, conform comunicatului.

În T1 2023, 2Performant a înregistrat venituri din exploatare de 11,7 milioane de lei, o creştere cu 29% faţă de perioada similară din 2022. Această majorare se datorează, în principal, creşterii cifrei de afaceri cu 25%, precum şi a veniturilor din producţia de imobilizări necorporale şi corporale cu 73%, care au ajuns la 1,2 milioane de lei. De asemenea, veniturile operaţionale (cifra de afaceri minus comisioanele datorate afiliaţilor) au crescut cu 26% în primele trei luni din 2023, până la 2,6 milioane de lei.

La cifra de afaceri de 10,5 milioane de lei realizată în primul trimestru din 2023, România a contribuit cu 86%, în timp ce 14% din cifra de afaceri a fost generată de piaţa externă, pondere care se menţine faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte veniturile după modalitatea de plată, pre-paid vs. post-paid, în T1 2023 se înregistrează un progres al plăţilor pre-paid în comparaţie cu cele post-paid. Astfel, dacă în primul trimestru din 2022, ponderea pre-paid vs. post-paid a fost de 43-57%, în aceeaşi perioadă din 2023, plata pre-paid a generat 61% din cifra de afaceri, faţă de 39% post-paid.

"Investiţiile pe care le-am realizat în echipa şi platforma noastră au început deja să genereze efectele aşteptate. Creşterea veniturilor din producţia de imobilizări necorporale şi corporale este un rezultat al dezvoltării echipei de Product Development şi Business Intelligence, în contextul în care toate proiectele de dezvoltare ale 2Performant sunt realizate cu resurse interne. De asemenea, echipa noastră a obţinut rezultate remarcabile în îmbunătăţirea calităţii ecosistemului, aspect reflectat de numeroşi indicatori. Printre aceştia se numără adopţia funcţionalităţilor de Direct Debit şi Big Bear, care vizează automatizarea plăţii bugetelor de marketing şi, respectiv, sistemul de atribuire a conversiilor. În plus, am înregistrat o creştere în numărul de vânzări generate în medie de un afiliat şi în venitul mediu per client nou lansat în platformă", a adăugat Dorin Boerescu.

La nivel operaţional, platforma 2Performant a generat în T1 2023 vânzări în valoare de 28,8 milioane de euro (excluzând TVA), o creştere cu 40% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei 6.039 de utilizatori unici din cadrul platformei au trimis 24,5 milioane de click-uri către magazinele online din 2Performant, o creştere de 18% faţă de primul trimestru din 2022, care s-au concretizat într-un număr total de 647.400 de vânzări online (+59% vs.T1 2022), generând comisioane de 1,8 milioane de euro (+31% vs.T1 2022).

2Perfomant este listată pe piaţa AeRO începând cu 9 decembrie 2020, iar din octombrie 2021, acţiunile 2P sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru această piaţă, menţionează comunicatul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toate bune si frumoase pana ajungi la sectiunea P&L.

    1. Corect. Cu aia trebuie inceput.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro