300 de noi camere speciale de supraveghere donate de BAT au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române

G.D.
Miscellanea / 21 octombrie 2022

300 de noi camere speciale de supraveghere donate de BAT au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii BAT, ieri, 20 octombrie 2022, la Sighetu Marmaţiei, în contextul lansării Campaniei de informare STOP CONTRABANDA pentru conştientizarea efectelor negative pe care traficul de ţigări le are asupra economiei naţionale, dar şi asupra regiunilor apropiate punctelor de frontieră, campanie la care Poliţia de Frontieră este partener, conform unui comunicat remis redacţiei. Activitatea, organizată la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a beneficiat de participarea chestorului de poliţie Marius Vizitiu, director al Direcţiei de Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei, din cadrul IGPF, comisar şef de poliţie Florin Coman, inspector şef al ITPF Sighetu Marmaţiei, precum şi a domnului Adrian Frăţilă, external affairs manager BAT România.

Potrivit sursei citate, adiacent prejudiciilor aduse bugetului de stat, traficul ilegal de ţigări alimentează şi alte paliere infracţionale, cu dimensiune transfrontalieră, inclusiv cel reprezentat de criminalitatea organizată.

Contracararea acestui fenomen este un obiectiv prioritar şi permanent al Poliţiei de Frontieră Române, atât prin demersuri instituţionale proprii, cât şi prin colaborare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Acţiunile derulate pentru combaterea contrabandei se reflectă în datele consemnate de studiul Novel, piaţa neagră a ţigaretelor atingând, in luna iulie, cel mai mic nivel din ultimii 14 ani.

În primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării, peste 1,65 milioane pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 26,6 milioane lei, precum şi importante cantităţi de tutun. Practic, aproximativ 70% din întreaga cantitate de ţigări de contrabandă confiscate la nivel naţional reprezintă rezultatul acţiunilor Poliţiei de Frontieră Române. Ca urmare a acestora, în aceeaşi perioadă au fost identificate şi destructurate mai multe grupări infracţionale specializate în fabricarea pe teritoriul ţării şi vânzarea ilicită de ţigări contrafăcute. Pentru a menţine trendul acestor rezultate,vom continua să ne adaptăm misiunile, în dinamică şi în strânsă colaborare cu toţi factorii implicaţi.

Cu toate acestea, poziţionarea României în vecinătatea unor state terţe, unde preţul ţigaretelor este mai mic, indică un nivel ridicat al ameninţării privind contrabanda cu produse din tutun, subliniază sursa citată.

Astfel, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost identificate şi dispuse o serie de măsuri în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului, acestea constând în întărirea dispozitivelor de supraveghere a frontierei, intensificarea acţiunilor informativ-operativ şi cercetarea cazurilor înregistrate, în vederea depistării reţelelor de contrabandă cu ţigări, documentarea temeinică a activităţilor ce urmează a fi derulate, stabilirea zonelor de risc, sarcinilor şi responsabilităţilor forţelor implicate, modalităţilor şi a timpilor de acţiune în scopul eficientizării misiunilor operative derulate.

Eforturile în vederea reducerii fenomenului traficului ilegal vor continua la fel de susţinut, în colaborare cu toate instituţiile statului cu competenţe în combaterea contrabandei, respectiv Politia Romană şi Autoritatea Vamală Română, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente.

În egală măsură, evidenţiem colaborarea cu producătorii de ţigarete care, prin parteneriatele încheiate au contribuit şi la dezvoltarea segmentului de prevenire a acestui fenomen, fiind derulate mai multe campanii publice naţionale şi regionale de conştientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu ţigarete, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro