47% dintre participanţii la cel mai recent sondaj eJobs sunt, momentan, în căutarea unui nou loc de muncă

T.B.
Companii / 11 aprilie

47% dintre participanţii la cel mai recent sondaj eJobs sunt, momentan, în căutarea unui nou loc de muncă

47% dintre cei care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs.ro spun că, în momentul de faţă, se află în căutarea unui nou loc de muncă, iar 40,6% declară că, deşi schimbarea jobului nu este o prioritate, sunt dispuşi să aplice şi o vor face dacă găsesc un job despre care cred că li s-ar potrivi, se arată într-un comunicat al eJobs, remis redacţiei. Doar 12,5% susţin ferm că nu îşi caută loc de muncă momentan, conform sursei.

Un salariu mai mare este principalul obiectiv al celor care plănuiesc să îşi schimbe jobul în perioada următoare, apărând în 78,2% dintre răspunsuri. Următorul cel mai important lucru pentru ei, în perspectiva unei noi angajări, este posibilitatea de a lucra de acasă, menţionată de 37,2% dintre respondenţi, informează sursa. Alte lucruri pe care le caută sunt oportunităţile de a avansa în carieră (35,9%), mai multe beneficii extrasalariale (33,7%), proiecte care să îi motiveze (35,2%) sau mai multă stabilitate la locul de muncă (29,9%). Colegi mai prietenoşi sau un manager mai înţelegător sunt următoarele aspecte pe care ar vrea să le regăsească la noul job, potrivit datelor companiei.

Creşterile salariale revin recurent în răspunsurile celor care au participat la sondaj. Astfel, întrebaţi ce i-ar întoarce din drum şi i-ar determina, totuşi, să rămână la actualul loc de muncă, în condiţiile în care sunt deja decişi să plece, 71,8% au vorbit despre o mărire de salariu. 39,2% ar putea fi convinşi de o regândire a pachetului de beneficii extrasalariale, 35,3% ar rămâne dacă ar avea parte de un program flexibil, iar 23,2% şi-ar dori mai multe zile de concediu. Pentru 15,8% o influenţă în acest sens ar putea să o aibă colegii actuali, iar pentru 11,5% managerul, se mai arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, "Dincolo de toate acestea, candidaţii sunt foarte atenţi şi la tot ce ţine de imaginea publică a unui angajator şi pentru peste 60% acesta este un factor important sau foarte important pe care îl iau în calcul înainte de a aplica pentru un job. Asta înseamnă că încearcă să culeagă cât mai multe informaţii despre o anumită companie înainte de a aplica. Se uită pe reţelele sociale, pe platformele de recrutare online, încearcă să discute cu prieteni sau cunoştinţe care lucrează pentru angajatorul respectiv. Prin urmare, 68,7% dintre respondenţi spun că ar aplica mai repede pentru un job dintr-o companie care are un brand de angajator puternic decât pentru una care nu depune eforturi în acest sens", spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Există însă şi situaţii în care, chiar dacă o companie are, la nivel general, o reputaţie bună, candidaţii ar refuza un job. 50,1% spun că nu s-ar angaja dacă salariul propus şi pachetul de beneficii ar fi nesatisfăcătoare. 33% nu ar putea trece peste o eventuală lipsă de compatibilitate între propriile valori şi cultura companiei, iar 14,6% ar refuza un job într-o companie cu brand puternic, dar care nu oferă oportunităţi de dezvoltare profesională, transmit reprezentanţii eJobs.

Sondajul a fost realizat în perioada martie-aprilie, pe un eşantion de 1.002 respondenţi, angajaţi în prezent. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii / instalaţii, administrativ / logistică, IT / software, alimentaţie, HoReCa şi auto, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb