50 de companii şi ONG-uri au semnat Angajamentul pentru Mediu

F.D.
Companii / 5 iulie

Tudor Manea, CEO eMAG

Tudor Manea, CEO eMAG

La doar o lună de la lansare, Angajamentul pentru Mediu, primul demers care reuneşte comunitatea de business din România în asumarea unui viitor sustenabil, a atras50 de membri din toate industriile, de la bănci sau companii de construcţii sau retail, până la companii din domeniul farmaceutic sau sectorul alimentar, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, angajamentul pentru Mediu, proiect iniţiat de eMAG, alături de Fundaţia Conservation Carpathia şi GreenTech, are drept scop încurajarea companiilor de orice mărime, provenind din orice industrie în a-şi asuma obiective măsurabile şi a adopta măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător şi prevenirea schimbărilor climatice şi reducerea amprentei de carbon a companiilor din România.

"Ne bucură interesul mare al comunităţii de business, care a răspuns foarte rapid la această iniţiativă, ceea ce ne arată că există o mare disponibilitate pentru colaborare în vederea identificării de soluţii la teme importante aflate pe agenda lumii în care trăim, precum încălzirea globală şi reducerea amprentei de carbon. Angajamentul pentru Mediu a fost adoptat atât de companii care au implementat deja practici şi standarde menite să contribuie la un mediu mai curat şi doresc ca astfel să inspire şi să participe la un efort comun, cât şi de companii tinere, care îşi propun să dezvolte business-uri responsabile," a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Principiile Angajamentului pentru mediu au fost adoptate deja de 50 de membri: 11 microîntreprinderi, 13 întreprinderi mici, 7 întreprinderi mijlocii şi 17 companii mari, dar şi 2 ONG-uri. Organizaţiile participante la acest demers sunt active în domenii precum domeniul bancar, farmaceutic, retail,sau sectorul imobiliar, construcţii, marketing şi comunicare, alimentar, dar şi ONG-uri.

Prin aderare, companiile din comunitate parcurg următoarele etape: îşi calculează amprenta de carbon, iau măsuri pentru a reduce amprenta de carbon şi pentru a compensa emisiile care nu au putut fi evitate, în mod voluntar, dacă îşi doresc să ajungă mai repede la net zero, publică un raport de activitate nonfinanciar şi aderă la o iniţiativă globală cu un obiectiv similar.

Printre companiile care au semnat Angajamentul pentru mediu se numără : Adline Supplies, Ascendis, Asociatia ENVIRON, AS Metal, Automotive Mobility Solutions, Autonom Services, Avaelgo, Banca Transilvania, BRD Groupe SocieteGenerale, BITSoftware, Carbon Expert, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro