75% dintre cetăţeni şi-au renovat locuinţele în ultimul an

G.D.
Miscellanea / 20 aprilie

Attila Nagy, fondatorul RegistrulConstructorilor.ro

Attila Nagy, fondatorul RegistrulConstructorilor.ro

Majoritatea cetăţenilor (75%) au desfăşurat proiecte de amenajare sau reparaţii în locuinţele proprii în ultimele 12 luni, arată un studiu realizat de MKOR Consulting pentru RegistrulConstructorilor.ro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în medie, aceştia au derulat două proiecte de amenajare, reparaţii sau îmbunătăţiri în locuinţa proprie pe durata ultimului an, cu scopul de a reîmprospăta spaţiile, pentru a schimba stilul de design şi a înlocui sistemele electrice, sanitare sau de iluminat.

Amenajările au vizat spaţii precum bucătăria, dormitorul şi baia, pentru care beneficiarii au alocat un buget mediu de 6.825 RON.

Şi în următoarele 12 luni, 3 din 4 români plănuiesc să facă lucrări de renovare în locuinţele lor. Scade totuşi numărul proiectelor de amenajare faţă de anul anterior, de la 2 proiecte în 2021 la 1,4 proiecte în 2022, în medie.

6 din 10 români apelează la familie şi prieteni pentru realizarea lucrărilor de renovare din locuinţele proprii. De cealaltă parte, cei care angajează specialişti (35%) apelează în general la recomandări de la cunoscuţi, documentarea online fiind preferată mai degrabă de către tineri.

Echipele de muncitori calificaţi şi specialişti sunt cele mai apreciate de beneficiarii lucrărilor de amenajări, obţinând cele mai ridicate scoruri de satisfacţie (peste 8 din 10 puncte) atât pentru calitatea execuţiei, cât şi pentru ritmul de lucru şi costurile totale.

"Ştim cu toţii că aceste lucrări, pe cât de necesare, pe atât de greu sunt de realizat, în special pentru că nu avem la dispoziţie o resursă de încredere pentru a găsi firmele potrivite. Platforma noastră a apărut tocmai din această nevoie, ca o resursă gratuită de unde oamenii pot afla informaţii reale despre experienţa cu firmele din domeniul construcţiilor şi al imobiliarelor, de la alţi oameni obişnuiţi.

Pe lângă recenzii, vom oferi şi informaţii utile pentru lucrările de amenajare, reparaţii sau construcţii, aşa cum este chiar acest studiu.

De asemenea, avem în vedere lansarea unei aplicaţii în următoarele două luni care va include un project management tool care va soluţiona multe din problemele de management de zi cu zi al unui proiect, mare sau mic." menţionează Attila Nagy, fondatorul RegistrulConstructorilor.ro, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro