9 SEPTEMBRIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere - 2226 noi cazuri

S.B.
Miscellanea / 09 septembrie

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere - 2226 noi cazuri

Până astăzi, 9 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.113.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

1.062.366 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 240 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.871 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS - CoV - 2 au decedat.

În intervalul 08.09.2021 (10:00) - 09.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 79 de decese (42 bărbaţi şi 37 femei), dintre care 40 anterioare intervalului de referinţă, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea, Vâlcea şi Municipiul Bucureşti.

Dintre cele 79 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.

72 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Sunt raportate 40 de decese anterioare intervalului de referinţă, 1 produs din luna octombrie 2020, 6 din noiembrie 2020, 14 din decembrie 2020, 6 din ianuarie 2021, 1 din februarie 2021, 2 din martie 2021, 5 din aprilie 2021, 3 din mai 2021 şi 2 din iunie 2021, din Bucureşti şi judeţul Ilfov. În intervalul de referinţă (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 39 de decese.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 3.985. Dintre acestea, 523 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienţilor internaţi, 99 sunt minori, 91 fiind internaţi în secţii şi 8 la ATI.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 9.227.747 de teste RT-PCR şi 2.614.073 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.261 de teste RT-PCR (6.721 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.540 la cerere) şi 23.967 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 13.939 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.647 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 54.291 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 86 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.650 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 479 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ziua de 8 septembrie, 685 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 228.400 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetăţenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 23.709 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS - CoV - 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.913 în Spania, 198 în Marea Britanie, 129 în Franţa, 3.124 în Germania, 95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 143 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveţia, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 21 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 14 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 9 în Republica Coreea, 2 în Bosnia şi Herţegovina, 2 în Serbia, 2 în Croaţia şi câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federaţia Rusă, Finlanda, Polonia şi Kuweit. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 193 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveţia, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran şi unul în Polonia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus, 798 au fost declaraţi vindecaţi: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia şi unul în Argentina.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Toamna mizeriei pandemice

  Alaltăieri cei de la „The Intercept” au descoperit apa caldă. Mai precis au anunțat că au făcut rost de documente referitoare la implicarea autorităților SUA în finanțarea cercetărilor legate de coronaviruși în China. Vai, simt că sunteți șocați! Dar de ce spun eu că ăia au descoperit apa caldă? Oare din cauză că am spus același lucru încă de anul trecut? Și nu dată, ci-n două rânduri: un prim articol l-am scris pe 13 septembrie(Deep state virus), iar cel de-al doilea patru zile mai târziu(Cercetând pandemiile viitorului). În special cel de-al doilea articol s-ar putea să vă producă revelații și peste ceva timp. 

  Că cei de la „The Intercept” fac abia acum valuri nu mă mișcă. Într-adevăr, e mai bine mai târziu decât niciodată, dar ce sens mai are acum toată tevatura? Că americanii au colaborat la fabricarea virusului nu mai e de actualitate. Chiar dacă unii cred că asta va răsturna munții, vă spun că întreaga tevatură va trece la fel ca o constatare despre o furtună ceva mai puternică. Chiar nu mai contează că se găsesc acum documente care demonstrează că instituțiile lor fac parte din mizerie. ȘTIAM ASTA! 

  Trebuie să fii tare naiv să crezi că într-un laborator finanțat de Occident niște chinezi se joacă precum copiii lăsați nesupravegheați și se apucă să dea drumul unui virus pe care l-au creat ei, așa, de capul lor. Operațiunea e mult mai complexă și ar trebui să înțelegeți că s-au făcut eforturi uriașe pentru studierea virusului care urma să fie lansat. Zecile de mii de lilieci culeși din diverse zone ale lumii pentru a se studia obsesiv coronavirușii pe care-i transportă ar trebui să vă sugereze ceva legat de ținta pe care-o urmăreau ticăloșii din spatele cercetărilor generos finanțate. Doar bietul Trump, în naivitatea sa, credea că rezolvă ceva dacă dă vina pe chinezi. N-a rezolvat nimic. Doar că „băeții” s-au alertat și l-au scos ca pe-o măsea stricată de la butoane. Nu de alta, dar dacă ajungea vreo informație sensibilă la el, risca să strice toată socoteala.  

  Răul e deja făcut. Însă, dincolo de boala în sine, răul este reprezentat de acțiunile care se fac împotriva noastră, de dictatura care se pune la cale la adăpostul așa-zisei urgențe medicale. Foarte puțini, în ciuda bănuielilor pe care le aveți, vă uitați unde trebuie. Spre exemplu acum ar trebui să vă uitați cu atenție în Australia ca să vedeți ce-i aia „democrația”. Cele mai tembele restricții posibile, cea mai mare teroare dezlănțuită asupra oamenilor, cele mai aberante încălcări de drepturi. N-ai voie să te îndepărtezi la mai mult de două mile de casă, dacă primești pe cineva pe la tine e penal, poliția poate să dea buzna în casa ta fără mandat de arestare. În paralel, se construiesc lagăre pentru carantinare. Da, ați citit bine: lagăre! Nevaccinaților li se vor interzice toate drepturile! Asta n-o spune vreun „conspiraționist”, însuși ci premierul Australiei. Disperați, în semn de protest, șoferii de camioane și-au abandonat TIR-urile pe autostrăzi, provocând o blocadă. Guvernul a reacționat cenzurând(!!!) toate imaginile cu camioanele trase pe dreapta și contraatacând pe posturile TV cu filmulețe cu TIR-uri care duc marfa și interviuri cu „tiriști de bine”! Însă realitatea se vede în magazine unde, din cauza lipsei de aprovizionare, produsele lipsesc cu desăvârșire. Fix ca-n comunism. Oamenilor de-acolo le e frică să vorbească deoarece oricând poți fi acuzat că te opui „măsurilor de combatere a bolii” și că vrei să conspiri la răspândirea COVID-ului în țară. Dacă vreți să înțelegeți lumea orwelliană, căutați informațiile reale despre Australia.  

  De asemenea, ceea ce-ar mai trebui să înțelegeți e că avem de-a face cu două lupte împotriva noastră: una de natură materială și una spirituală. Cea de natură materială, așa cum mulți au intuit sau au văzut, e una pe bani, pe resursele fiecăruia. Jigodiile de la vârful industriei producătoare de medicamente caută metode prin care să impună obligativitatea produselor lor. Și ce altceva e mai facil decât acela de a-ți injecta la intervale regulate de timp un ser căruia i se spune vaccin? Și care, probabil, va crea dependență! Nu-i întâmplător nici că, pe site-ul CDC, s-a schimbat definiția vaccinului: de la un preparat care produce imunitate, la un preparat care stimulează un răspuns imunitar în vederea protecției.  

  În mod normal, în cazul oricărei boli care apare, interesul lumii științifice ar fi acela de a căuta un remediu, un medicament care să vindece boala. Aiurea, acum nu doar că nu se caută: disperarea e mare pentru că există tratamente care sunt ieftine. Iată motivul pentru care hidroxiclorochina și ivermectina au devenit tabuuri: nu doar că funcționează, dar mai sunt și ieftine! V-ați întrebat de ce e respinsă cu atâta cerbicie ivermectina? Autoritățile „lu' pește” - între care trebuie să-l enumăr și pe papițoiul ăla care are impresia că-i „doftor de top”, dar și-a făcut studiile la „Titu Maiorescu” - spun că nu există studii care să ateste rolul ivermectinei. Mint! Sunt deja 63 de studii făcute pe peste 26000 de pacienți, mai mult decât pentru orice alt vaccin la data autorizării „la urgență”(detalii pe siteul Ivmmeta). Studii care spun că are o eficiență de peste 86% dacă este luat cu rol profilactic, peste 69% dacă este utilizat la primele simptome și peste 40% dacă este administrat mai târziu în evoluția bolii. E mai mult decât cele 39 de procente la cât a ajuns eficacitatea vaccinului. Nu-i ciudat că în ciuda acestor evidențe, tratamentul cu ivermectină e interzis? De ce oare? Există răspunsul în contractele semnate de statele lumii cu Pfizer, anume o prevedere în conformitate cu care protecția acordată firmei încetează în momentul în care există un tratament pentru boală. Păi dacă ivermectina ar fi lăsată să-și facă treaba, Pfizer ar pierde miliarde de dolari întrucât urmașii victimelor acestui mega-experiment planetar s-ar putea îndrepta împotriva companiei. Și-atunci finanțele sale ar ajunge de la extaz la agonie. 

  În ceea ce privește lupta spirituală, constatăm cum oamenii sunt otrăviți de un materialism buruienos, strecurat cu ajutorul retoricii așa-zisei „științe”, scoase la înaintare în numele „binelui comun”. Omului i se sugerează astfel că a încetat să mai fie o persoană, devenind strict partea unei mase informe a cărei singură caracteristică este împărtășirea unui set de „reguli și restricții”.  

  A venit septembrie. S-a reluat retorica buruienoasă a infectărilor. Așa cum, peste noapte virusul a trecut, la fel de „peste noapte” revine. Isteria e în floare. Și nu știu de ce am impresia că nici n-am terminat bine articolul și ați uitat începutul, anume documentele care atestă că și americanii au participat la fabricarea virusului! Documente despre care eu unul vorbeam de anul trecut. Realizați, vă rog, cât de mare e mizeria! 

  1. Matale ești un geniu mondial , dar neremarcat și nențeles....

   Nu mai uita să vă luați pastilele..... 

   Iar te-ai cacat dpdv intelectual! Atata poti, atata faci!

   Se vede și din limbaj ce domni intelectuali sunteți...

   Păcate omenești... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro