A 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea va avea loc pe 26 septembrie

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 11 septembrie 2015

45.000 kilometri au fost parcurşi până acum, la Bucureşti şi Braşov, în cursele Casiopeea

Asociaţia Casiopeea a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea celei de-a 6-a ediţii a Marşului şi Crosului Casiopeea, un cros umanitar a cărui taxă de înscriere se donează integral în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Marşul şi Crosul Casiopeea, care susţin speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii, va avea loc în data de 26 septembrie 2015, în Parcul Izvor. Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la faţa locului chiar în ziua crosului, 26 septembrie, începând cu ora 08:30. De asemenea, cei care doresc să susţină cauza pot dona fonduri în conturile Asociaţiei Casiopeea. Organizatorii speră ca, în urma acestui eveniment, să strângă fonduri pentru achiziţionarea a 300 de proteze mamare, "împlinind astfel un act terapeutic care se prelungeşte în viaţa şi existenţa femeilor cu această suferinţă", a declarat Marina Oţelea, preşedinta Asociaţiei Casiopeea.

Din 2010, 16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcurşi împreună dovedesc empatia reală a românilor cu femeile aflate în suferinţă. Până acum, în cele 6 ediţii, au susţinut cauza personalităţi ca Maia Morgenstern, Corina Drăgotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opriş, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Boguţă. La ediţia din 2014 s-au înscris 2.700 de concurenţi, susţinuţi la start de Monica Davidescu, Nicolai Tand şi Ruxandra Dragomir.

Crosul Casiopeea este o acţiune umanitară exemplară bianuală, cu ediţii la Braşov şi Bucureşti, care vizează mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donaţie de 1 până la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii şi adolescenţii înscrişi, în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.

Sub sloganul "Învingătorii poartă roz", Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supravieţuitorii ei şi încurajează recuparea emoţională şi reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanităţii, iniţiativei civice şi spiritului competiţiei sportive: respect pentru viaţă, prietenie, consecvenţă, fair-play, determinare şi curaj.

"Roz este culoarea speranţei, a vieţii şi a optimismului, dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea. De la an la an, rezultatele acestei iniţiative sunt tot mai vizibile şi arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională. În jur de 5-6.000 de femei se îmbolnăvesc anual, în România, de cancer la sân, din care peste jumătate suferă mastectomie, o dramă care ar putea fi evitată dacă s-ar efectua controale specializate la sân dintr-o fază incipientă", precizează comunicatul.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult la acţiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară şi consultaţie medicină generală, grație parteneriatului cu Clinica Anima.

Cea de-a 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea va fi organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Primăria Municipiului Bucureşti şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân, participanţii se pot înscrie la una dintre cursele de mai jos:

-copii 6-11 ani (fete și băieti);

-adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi);

-femei +16 ani;

-bărbaţi +16 ani;

-marș (pentru toate vârstele).

Organizatori: Casiopeea, CCIFER, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Primăria Municipiului Bucureşti, Asociaţia Sportul Pentru Toţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb