A DIFUZAT INFORMAŢII CONFIDENŢIALE"Deutsche Bank", amendată cu 12,5 milioane dolari în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Deutsche Bank", amendată cu 12,5 milioane dolari în SUA

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, a fost amendată cu 12,5 milioane de dolari în SUA, pentru că nu a reuşit să împiedice difuzarea de informaţii confidenţiale.

Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare din SUA (FINRA) a anunţat că "Deutsche Bank Securities" Inc. a transmis informaţii confidenţiale printr-un sistem intern cunoscut sub denumirea de "squawk boxes" fără să supervizeze accesul anumitor angajaţi la aceste informaţii. FINRA a precizat că banca a ignorat în mai multe rânduri avertismentele privind sistemul său intern de comunicare, considerat "neadecvat". Astfel, amenda a fost acordată pentru "eşecul semnificativ al autorităţii de supervizare în difuzarea către angajaţii băncii a informaţiilor legate de tranzacţionare".

Autoritatea a adăugat că "Deutsche Bank" a desconsiderat ani de zile avertismentele privind problemele de audit intern, recomandările referitoare la estimările de risc şi respectarea angajamentelor.

FINRA a mai informat: "Cel puţin un angajat al băncii a comunicat informaţii «potenţial confidenţiale» sau «materiale non-publice» către clienţi ca rezultat al deficienţelor de supraveghere de la Deutsche Bank". Conform autorităţii, problemele de la "Deutsche Bank Securities" datează din ianuarie 2008.

Fără să recunoască sau să nege cele descoperite de autoritate, "Deutsche Bank" a acceptat să implementeze un sistem de monitorizare care se conformează cerinţelor FINRA cu privire la diseminarea informaţiilor referitoare la tranzacţii.

În iunie, banca a acceptat să plătească o amendă de 6 milioane de dolari ca să încheie un caz în care FINRA o acuza de transmitere inadecvată a unor date de tranzacţionare.

Amanda Williams, purtător de cuvânt al "Deutsche Bank", a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cazul adus în atenţie de FINRA.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De ce amenda atat de tarziu?

    Daca a facut in Sua asa ceva cum au facut in tara cu colaborarea cu Bcr-Aps?

    Bnr a mirosit ceva? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS