A fost semnat planul de acţiuni pentru 2023 dintre ANRE din România şi Republica Moldova

G.D.
Miscellanea / 30 ianuarie

A fost semnat planul de acţiuni pentru 2023 dintre ANRE din România şi Republica Moldova

În perioada 26-28 ianuarie 2023, o delegaţie oficială a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, condusă de domnul Dumitru Chiriţă, preşedinte, a efectuat o vizită de lucru la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova de la Chişinău. În cadrul vizitei, domnul Dumitru Chiriţă, preşedinte, şi domnul Veaceslav Untila, director general, au semnat Planul de acţiuni pentru anul 2023 dintre cele două instituţii în conformitate cu Programul de Cooperare şi Asistenţă, semnat la 26 septembrie 2019, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acest context, în perioada februarie-decembrie 2023 vor fi organizate vizite reciproce de lucru şi şedinţe online cu specialiştii din cadrul autorităţilor de reglementare. Subiectele întâlnirilor vor viza, în principal, aspecte care ţin de monitorizarea şi raportarea calităţii serviciilor de transport şi de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale prestate de operatorii de sistem precum şi de schimbul de informaţii privind publicarea informaţiilor privilegiate şi a interdicţiei manipulării pieţei de energie.

Planul de acţiuni va contribui la dinamizarea schimbului de informaţii şi consultări pe subiecte ce ţin de implementarea acquis-ului comunitar al Uniunii Europene de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, precum şi preluarea celor mai bune practici de reglementare, se mai arată în comunicat.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro