A început pelerinajul la moaştele Sfântului Dimitrie

J.P.
Miscellanea /

Moaştele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineaţa în procesiune şi aşezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală. Controversata procesiune care are loc în contextul în care Bucureştiul este pe primul loc ca număr zilnic de cazuri Covid a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, conform Hotnews.

Pelerinii se pot închina şi la moaştele Sfântului Stelian - Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie.

Toate raclele sunt acoperite cu geam transparent şi dezinfectate de voluntari după fiecare închinător.

Potrivit Patriahiei, credincioşii din municipiul Bucureşti care doresc să se închine la Sfintele Moaşte, o pot face în următoarele condiţii:

accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aştepta una în spatele celeilalte, păstrând distanţa de 1,5 m între ele

pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staţionare pentru facilitarea păstrării acestei distanţe

pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare

se va crea un flux unic de circulaţie a credincioşilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie

voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, vor oferi credincioşilor materiale de dezinfectare şi igienă.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri, printre care renunţarea la procesiunea "Calea Sfinţilor" la care participau foarte mulţi preoţi şi credincioşi, reducerea numărului de clerici slujitori şi cântăreţi bisericeşti la toate slujbele sărbătorii, reducerea perioadei de expunere a sfintelor moaşte spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie) şi protejarea raclelor cu moaştele Sfinţilor cu un material care va permite o permanentă igienizare.

Duminică, între orele 9.00-12.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Altarul de vară din incinta Catedralei Patriarhale. Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârşitul zilei de 27 octombrie 2020, după închinarea ultimului credincios, a anunţat Patriarhia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar Sfântul Dimitrie mai poate ocroti Bucureștiul și Romania de acești fasciști care calca în picioare drepturile omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie