AAF şi-a ales noul Consiliu Director pentru următorii trei ani

S.B.
Piaţa de Capital / 18 mai

Horia Gustă

Horia Gustă

Cele 27 de companii membre ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF) au decis marţi componenţa noului Consiliu Director care, în baza mandatului primit, vor reprezenta industria de asset management locală în relaţia cu instituţiile, autorităţile statului şi publicul larg, până în mai 2025. Horia Gustă, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Director AAF, a fost reales în funcţie, pentru un mandat de trei ani.

Noul Consiliu Director ales ieri cu majoritate de voturi este format din: Horia Gustă, preşedinte, director CASS SAI Muntenia Invest, Cristian Vasile Pascu, director general executiv adjunct BCR, vicepreşedinte, Aurel Bernat, CEO BT Asset Management, Mihai Purcărea, CFA, CEO BRD Asset Management, Răzvan Szilagyi, CFA, CEO Raiffeisen Asset Management, Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, Călin Meteş, Deputy CEO Investments Franklin Templeton Romania / Deputy PM Fondul Proprietatea.

"Încrederea acordată de membrii Asociaţiei pentru un nou mandat ca preşedinte al Consiliului Director mă onorează şi responsabilizează şi mai mult. Alături de ceilalţi membri ai Consiliului Director, ne propunem să creştem rolul pe care AAF îl are pe piaţa fondurilor de investiţii, acela de a fi un partener de încredere pentru toţi actorii implicaţi şi de a facilita accesul cât mai multor participanţi la piaţa de capital. Vom continua proiectele care au ca scop o mai bună înţelegere a industriei, a produselor şi profesioniştilor din industriei. Tocmai am lansat ediţia pe 2022 a proiectului nostru "Economiseşte inteligent", prin care vom pune accent pe explicarea beneficiilor pe care le aduce o investiţie diversificată în fondurile de investiţii. Climatul economic actual este unul destul de dificil, de aceea considerăm cu atât mai important ca oamenii să ştie cum să-şi protejeze economiile şi cum să-şi investească banii pentru a produce bunăstare", a declarat Horia Gustă, preşedintele AAF.

În ciuda contextului economic intern şi internaţional volatil din ultimii doi ani, industria fondurilor de investiţii din România şi-a consolidat trendul ascendent, la finalul lui 2021 înregistrându-se o creştere record a numărului de investitori. Conform ultimelor date făcute publice de Asociaţia Administratorilor de Fonduri, nivelul activelor administrate de membrii asociaţiei a fost de aproape 50 de miliarde de lei.

"Felicit noii membri ai Consiliului Director şi salut realegerea lui Horia Gustă în funcţia de preşedinte. Ultimii doi ani au adus schimbări importante pe piaţa de profil, iar efectul acestor schimbări s-a văzut cel mai bine în creşterea semnificativă a numărului de investitori şi a activelor fondurilor de investiţii", a declarat Jan Pricop, director executiv AAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro