ABADL: Lucrările de pregătire a plajelor pentru noul sezon estival au început

S.B.
Miscellanea / 16 martie

ABADL: Lucrările de pregătire a plajelor pentru noul sezon estival au început

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a anunţat începerea lucrărilor de pregătire a plajelor pentru noul sezon estival, iar în cadrul acestora vor fi strânse deşeurile, va fi nivelat şi afânat nisipul, informează news.ro.

ABADL a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că lucrătorii instituţiei au început pregătirea pentru sezonul estival a sectoarelor de plajă contractate şi necontractate, iar zonele de plajă au fost împărţite în trei sectoare. Primul sector cuprinde plajele de la Năvodari-Mamaia-Constanţa, al doilea, pe cele de la Agigea-Eforie-Tuzla-Costineşti, iar cel de-al treilea, plajele de la Olimp-Jupiter-Saturn-Mangalia-2 Mai-Vama Veche.

"Întreţinerea sectoarelor de plajă presupune un proces tehnologic care se derulează concomitent, pe întreg litoralul Mării Negre. Complexul de lucrări (igienizare, nivelare, evacuare scoică, alge şi deşeuri, afânare, ecologizare) este executat cu utilaje din parcul propriu şi personal propriu. De asemenea, geomorfologia liniei litoralului este dinamică şi prezintă schimbări în mod constant, necesitând execuţia de lucrări în repetate rânduri, mai ales în lunile martie şi aprilie, când mai există furtuni destul de puternice ca intensitate", se arată în comunicat.

Astfel, activităţile de pregătire pentru sezonul estival constau în curăţarea manuală a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc) şi a deşeurilor de orice natură, încărcarea manuală în mijloace de transport sau containere, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, nivelarea mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin/garduri de stuf din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport şi nivelare în zonele stabilite).

De asemenea, urmează să fie demontate gardurile de stuf, să fie nivelate suprafeţele de plajă, evacuate depozitele de scoică din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele cu deficit, vor fi făcute lucrări de afânare a nisipului (discuri) şi mărunţirea scoicilor.

Suprafaţa totală de plajă administrată este de 392 de hectare, distribuită pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a precizat ABADL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro