ABN Systems propune un dividend de 10,5 bani pe acţiune şi 13 acţiuni gratuite la 10 deţinute

G.U.
Piaţa de Capital / 24 martie 2022

George Barbu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, ABN Systems International

George Barbu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, ABN Systems International

ABN Systems International, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma primei Oferte Publice Iniţiale de pe piaţa AeRO şi a primului IPO al unei companii de tehnologie din România, îşi propune recompensarea acţionarilor cu un dividend de 10,5 bani (0,105 lei) pe acţiune şi 13 acţiuni gratuite la fiecare 10 deţinute, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Propunerea Consiliului de Administraţie va fi supusă votului acţionarilor Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), din 27 aprilie 2022, iar de dividende şi acţiuni gratuite vor beneficia toţi acţionarii consemnaţi în Registrul acţionarilor, la data de referinţă 31 mai 2022, iar plata dividendelor se va face la 15 iunie 2022.

Potrivit sursei citate, acordarea de dividende, din profitul înregistrat de companie în anul 2021, este aliniată Politicii de dividende, descrisă în Prospectul de emisiune, care a fost prezentat investitorilor înainte de IPO. Pe de o parte, documentul stipulează că "pe viitor, Emitentul intenţionează să continue distribuţia anuală de dividende", iar, pe de altă parte, prevede că "pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, societatea are în plan, în cazul în care performanţa înregistrată anual o permite, distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite".

"Atingerea obiectivului nostru strategic, de a deveni prima companie IT&C din România listată în urma unui IPO, nu ar fi fost posibilă fără încrederea a peste 850 de investitori, pe care îi dorim aproape de noi şi pe viitor. Recompensarea şi motivarea investitorilor sunt aspecte esenţiale pentru succesul unui emitent pe piaţa de capital, pe care le-am avut în vedere încă de la redactarea Prospectului de emisiune. Acum a venit momentul să urmăm Politica de dividende asumată înainte de listare, propunând acordarea de dividende în numerar şi acţiuni gratuite, în condiţiile în care, în anul 2021, am înregistrat rezultate în creştere, atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul companiei," a declarat George Barbu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, ABN Systems International.

La începutul acestui an, ABN Systems International a încheiat prima Ofertă Publică Iniţială de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în urma căreia a atras 5,48 milioane de lei (1,10 milioane de euro), sumă care va fi utilizată la consolidarea poziţiei pe pieţele externe unde înregistrează deja vânzări, precum şi pentru accesarea de noi pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb