Abris achiziţionează Dentstore, distribuitorul român de produse stomatologice

G.B
Companii / 26 ianuarie

Abris achiziţionează Dentstore, distribuitorul român de produse stomatologice

Investitorul din Europa Centrală finalizează a treia achiziţie în consolidarea sectorului stomatologic

Abris Capital Partners ("Abris"), investitorul de private equity din Europa Centrală, a semnat un acord pentru achiziţia Dentstore, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de consumabile şi echipamente stomatologice din Europa Centrală. Este a treia achiziţie Abris în acest sector, după investiţiile în Dentotal în noiembrie 2019 şi Dentatechnica în noiembrie 2021. Implementarea acordului este condiţionată de obţinerea autorizaţiei de la autorităţile antitrust în vigoare, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Această achiziţie face parte din viziunea noastră de a construi un portofoliu de companii-lider pe piaţa de consumabile stomatologice din Europa Centrală şi de Sud-Est, aflată în creştere rapidă. Suntem încântaţi să intrăm în parteneriat cu Dentstore şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu această echipă de management ambiţioasă şi talentată, ca să-şi continue parcursul dinamic de creştere. Dentstore are capabilităţi tehnologice avansate şi un excelent serviciu de relaţii cu clienţii, ceea ce i-a permis să-şi accelereze creşterea; de asemenea, consideram că deţine un know-how impresionant, de care ar putea beneficia pe termen lung şi celelalte companii din acest sector aflate în portofoliul nostru", a declarat Adrian Stănculescu, Partener şi Head of Abris Romania.

Cu sediul în Bucureşti, Dentstore oferă servicii complete şi de înaltă calitate pentru piaţa stomatologică din România şi Bulgaria, inclusiv importul şi vânzarea unui portofoliu complet de consumabile şi echipamente pentru cabinete şi laboratoare stomatologice, asistenţă şi consiliere tehnică, precum şi service şi garanţie pentru echipamentele stomatologice. Compania se mândreşte cu impresionante capacităţi logistice şi tehnologice şi este cel mai digitalizat jucător din segmentul său, potrivit sursei citate.

Bogdan Tufeanu, Manager General al Dentstore, a adăugat: "Avem planuri ambiţioase pentru viitorul companiei Dentstore şi suntem încântaţi să colaborăm cu un investitor atât de experimentat în acest spaţiu. Împreună cu Abris, vom accelera dezvoltarea organizaţiei, cu accent pe îmbunătăţirea experienţei clienţilor, stabilirea de noi standarde înalte în industria stomatologică şi continuarea expansiunii regionale."

Mihai Zamfir, Manager de Investiţii la Abris, a adăugat: "Construim o afacere centrată pe client. Scopul nostru este de a sprijini în continuare creşterea Dentstore şi de a ajuta compania să se extindă pe noi pieţe, oferindu-le clienţilor cele mai bune servicii posibile din gamă, de la logistică rapidă până la un portofoliu complet de produse, combinate cu cea mai bună experienţă de vânzări şi serviciu de relaţii cu clienţii, stabilind astfel un nou etalon pentru standardele din industrie."

Abris a început să investească în sector în 2019, o dată cu achiziţia Dentotal de la o familie de antreprenori de la noi, cu viziunea de a crea liderul detaşat pe piaţa de materiale stomatologice din regiune. În urma achiziţiei Dentstore şi a achiziţiei Dentatechnica de anul trecut, Abris îşi propune să continue construirea portofoliului de afaceri din acest sector, prin creştere organică şi consolidarea în continuare a pieţelor locale din regiune. Ca parte a procesului de creare a valorii, Abris îşi propune să susţină dezvoltarea în continuare a organizaţiei şi să investească în noi sisteme, concentrându-se pe sustenabilitate, ca parte a angajamentului fondului faţă de ESG şi investiţii responsabile.

În urma achiziţiei, Bogdan Tufeanu şi Adrian Forţescu, co-proprietarii Dentstore, vor continua să conducă afacerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro