Academia de Studii Economice sărbătoreşte 109 ani de existenţă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 aprilie

Academia de Studii Economice sărbătoreşte 109 ani de existenţă

Academia de Studii Economice din Bucureşti sărbătoreşte în această săptămână, printr-o serie de manifestări cei 109 ani de existenţă ca lider al învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România. După doi ani de activitate desfăşurată integral online, ASE a revenit în campus şi toate evenimentele se desfăşoară în universitate, cu prezenţa fizică. Mâine, începând cu ora 10.00 are loc în Aula Magna din Palatul ASE Adunarea festivă, dedicată aniversării. În deschidere va fi vernisată, după restaurarea completă, celebra pictură murală din Aula Magna - "Istoria Negoţului Românesc", pictată de Cecilia Cuţescu Storck, în prezenţa sponsorului integral al restaurării, One United Properties, partenerul platinum al ASE. În cadrul adunării festive vor fi acordate diplomele Meritul Universitar "Virgil Madgearu" şi titlul onorific de Profesor Emerit unor cadre didactice ale ASE, în semn de recunoaştere a activităţii. Joi, 7 aprilie, va avea loc ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa domnului academician Mircea Dumitru, preşedinte al Secţiei de Filosofie, Psihologie, Teologie şi Pedagogie a Academiei Române, director al Institutului de Filosofie şi Psihologie "Constantin RădulescuMotru" al Academiei Române, membru al Academiei Europaea, profesor universitar doctor, Universitatea din Bucureşti. Manifestările includ momente de omagiu şi depunere de flori la mormintele personalităţilor din istoria ASE, lansări de cărţi, concursul interdisciplinar Elevii de astăzi, profesioniştii de mâine, Zilele porţilor deschise, Sesiunea ştiinţifică anuală a studenţilor ASE, numeroase competiţii ale Clubului Sportiv Universitar ASE. Potrivit conducerii ASE: "Prin activitatea lor, membrii comunităţii universitare au făcut ca, în pofida presiunii pandemice din ultimii doi ani, Academia de Studii Economice din Bucureşti să obţină rezultate remarcabile atât pe plan naţional, cât şi internaţional, cu prezenţă bună în clasamente de prestigiu: - locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediţia 2022, şi prima universitate din ţară care intră în top 600 în lume într-un ranking universitar de notorietate; - locul I la nivel naţional în domeniul Ştiinţe Sociale (Social Sciences) în clasamentul Times Higher Education World University Rankings by Subject 2022; - primul loc între universităţile româneşti în clasamentul Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings 2022, iar la nivel internaţional urcă pe locul 157; - primul loc în România în clasamentul THE Emerging Economies Universities Rankings 2021 şi în segmentul 201-250 la nivel internaţional; - cea mai bună universitate din România în domeniul Economie şi Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021, şi pe locul al doilea în România în subdomeniul Business şi Management".

Având până acum peste 300.000 de absolvenţi, pentru acest an, ASE scoate la concurs peste 11 000 de locuri la toate programele sale universitare, dintre care aproape jumătate sunt la forma de finanţare la buget.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Coafura si bila rezista!!

    1. Glumele cu "bila" sunt un semn clar ca cel care posteaza este la varsta a 3a si mai vede ASE-iste doar in vise.

      In urma cu circa 10 ani o cunostinta a vrut sa dea admiterea la ASE si le-a scris celor de acolo pentru a le cere informatii legate de admitere. Nu a primit niciun raspuns asa incat a plecat in Anglia sa studieze si cel mai probabil acum le este recunoscatoare celor de la ASE pentru "profesionalismul" lor.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro