ACADEMIA SUEDEZĂ: Laureaţii Nobel pentru Chimie pe 2019 "au creat o lume reîncărcabilă

V.D.
Miscellanea /

Laureaţii Nobel pentru Chimie pe 2019 "au creat o lume reîncărcabilă

Cercetătorii John B. Goodenough de la Universitatea din Texas, Stanley Whittingham de la Universitatea Binghamton din New York, şi Akira Yoshino de la Universitatea Meijo din Japonia au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru Chimie pe anul 2019 "pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion", pentru că "au creat o lume reîncărcabilă", a motivat Academia Suedeză.

Această baterie uşoară, reîncărcabilă şi puternică, este folosită acum în numeroase dispozitive, de la telefoane mobile la laptopuri şi vehicule electrice. De asemenea, poate stoca cantităţi semnificative din energia solară şi eoliană, ceea ce face posibilă o societate fără combustibil fosil, potrivit explicaţiilor Comitetului suedez.

John Goodenough a prezis că catodul ar avea un potenţial şi mai mare dacă ar fi realizat folosind un oxid de metal în locul unei sulfuri de metal.

Odată cu catodul lui Goodenough drept bază, Akira Yoshino a creat prima baterie viabilă litiu-ion care a putut fi comercializată în 1985.

Akira Yoshino a declarat în conferinţa de presă care a avut loc miercuri la Stockholm: "Pentru mine, curiozitatea a fost principala forţă motrice".

Bateriile cu ioni de litiu au revoluţionat viaţa oamenilor de când au apărut pe piaţă, în 1991. Ele au pus bazele unei societăţi fără fir, fără combustibil fosil şi sunt cel mai mare beneficiu pentru omenire.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. 35 ani intre realizarea practica a unei descoperiri stiintifice si acordarea premiului ? Ce rapizi sunt suedezii astia ,maine , poimaine or sa-l premieze si pe Einstein !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS