DIGI Comunications

Acord între Ericsson şi Apple pentru închiderea unui litigiu în domeniul brevetelor

Adina Lateş
Companii / 21 decembrie 2015

Ericsson şi Apple au închis un litigiu în domeniul brevetelor, creând condiţiile pentru colaborarea pe mai multe segmente tehnologice, inclusiv în dezvoltarea tehnologiei 5G, informează Bloomberg.

Acţiunile Ericsson au urcat cu 5,4% în urma informaţiei, la bursa din Stockholm.

Cele două companii au încheiat un acord global de licenţiere încrucişată şi au adoptat un plan de colaborare multiplă, precum dezvoltarea 5G, managementul traficului video şi al reţelelor wireless, a anunţat astăzi Ericsson.

Apple va face o plată iniţială către Ericsson, căreia îi va plăti ulterior redevenţe, în cadrul unui pact pe şapte ani. Termenii specifici ai acordului nu au fost dezvăluiţi, potrivit Bloomberg.

Cele două companii erau implicate într-un litigiu în care Ericsson susţinea că producătorul iPhone i-a încălcat brevetele legate de tehnologii fundamentale pentru modul în care comunică dispozitivele mobile.

Ericsson, cel mai mare producător de reţele wireless, vrea venituri mai mari din drepturile de proprietate intelectuală, pe fondul concurenţei care îi afectează încasările din activităţile de bază.

Compania suedeză anticipează pentru acest an venituri din drepturi de proprietate intelectuală în valoare de 13 miliarde de coaorne (1,5 miliarde dolari)-14 miliarde de coroane, estimare care include efectul pozitiv al acordului cu Apple.

Cele două companii s-au dat în judecată în ianuarie, după eşuarea discuţiilor pentru prelungirea licenţei în cadrul căreia Apple plătea redevenţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro