Acţionarii Antibiotice au aprobat ca cea mai mare parte a profitului anului trecut să meargă la rezerve

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 27 aprilie

Acţionarii Antibiotice au aprobat ca cea mai mare parte a profitului anului trecut să meargă la rezerve

Compania va distribui dividende de 2,15 milioane de lei

Acţionarii au dat undă verde includerii "producţiei de energie electrică" în actul constitutiv al societăţii

Acţionarii Antibiotice Iaşi (ATB) au aprobat, în adunarea de astăzi, ca cea mai mare parte a profitului obţinut anul trecut, de aproape 30 de milioane de lei, să meargă către rezerve, după cum reiese din raportul producătorului de medicamente publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform votului acţionarilor, compania va distribui circa 2,15 milioane de lei ca dividende, din care 1,14 milioane de lei vor merge către Ministerul Sănătăţii, ce deţine 53% din producătorul de medicamente din Iaşi. Dividendul unitar este de 0,0031980923 lei, care raportat la preţul acţiunii ATB de astăzi de la ora 17:00, de 0,552 lei, oferă un randament brut de 0,6%, data plăţii fiind 3 octombrie.

Tot astăzi, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarii Antibiotice au aprobat modificarea actului constitutiv al companiei prin completarea obiectului de activitate cu "producţia de energie electrică".

Pentru acest an, compania estimează afaceri de 432 milioane de lei, cu 17% peste cele din 2021, şi un profit brut de 33 milioane de lei, în creştere cu 10%, comparativ cu rezultatul obţinut anul trecut. Compania îşi propune extinderea portofoliul de produse cu cel puţin o sută de produse noi din clase terapeutice consacrate, dar şi din zona non-RX, pentru creşterea profitabilităţii afacerii prin optimizarea taxei clawback.

Antibiotice produce peste 150 de medicamente, din 11 clase terapeutice, şi deţine statutul de lider mondial în producţia substanţei active Nistatină, produsele sale fiind exportate în peste 70 de ţări. Evaluarea bursieră a producătorului de medicamente din se ridică la circa 370 milioane de lei.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro