ACŢIONARII AU DECIS ÎN ŞEDINŢA DE IERIConpet distribuie 90% din profit şi dividende suplimentare

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Conpet (COTE) au aprobat, în Adunarea Generală a Acţionarilor de ieri, aprobarea distribuirii de dividende în sumă de 59,24 milioane de lei, echivalentul a 90% din profitul net reîntregit (cu provizionul pentru participarea salariaţilor la profit) realizat anul trecut, de 65,76 milioane de lei, informează societatea printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea unitară a dividendului din profitul obţinut în 2018 este de 6,84285734 lei, care, raportat la preţul de închidere a titlului COTE din şedinţa de luni, 22 aprilie, de 76,2 lei/titlu, oferă acţionarilor un randament brut de circa 8,7%.

Totodată, adunarea acţionarilor a mai votat în favoarea a altor două propuneri de distribuire de dividende suplimentare, prima dintre ele vizând repartizarea rezultatului reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare, suma direcţionată acţionarilor fiind de 4,3 milioane de lei dintr-un rezultat reportat total de 5,34 milioane de lei, în timp ce a doua propunere are în vedere distribuirea cotei de 35% din sumele repartizate în contul alte rezerve, respectiv o sumă de 1,1 milioane de lei.

Astfel, randamentul cumulat al dividendelor oferite de operatorul sistemului naţional de transport ţiţei şi produse petroliere se ridică la 9,5%, raportat la ultima cotaţie menţionată anterior.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni COTE la data de 11 iunie 2019, în timp ce plata se va realiza începând cu 27 iunie 2019.

Potrivit comunicatului conducerii Conpet, diferenţa de puţin peste 6,4 milioane de lei din profitul net al anului 2018 urmează să fie repartizat astfel: - suma de 5,09 milioane de lei - participarea salariaţilor la profit; - profit reinvestit - 1,43 milioane de lei.

Statul Român este acţionarul majoritar al societăţii ce operează Sistemul naţional de transport al petrolului prin conducte, cu o deţinere de 58,71%, în timp ce 41,29% din Conpet se tranzacţionează liber la bursă.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB se ridică la circa 680,48 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gata cashul, ce urmeaza ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie