Acţionarii majoritari Braiconf achiziţionează terenurile fostelor platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila

S.B.
Piaţa de Capital / 24 iunie

Acţionarii majoritari Braiconf achiziţionează terenurile fostelor platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila

Acţionarii majoritari Braiconf au achiziţionat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Valoarea totală a celor două tranzacţii se ridică la peste 2.500.000 de lei, iar intenţia acţionarilor majoritari este ca pe aceste terenuri să construiască noua fabrică Braiconf.

Suprafaţa cumulată a celor două terenuri reprezintă cel mai mare lot de teren din interiorul Brăilei, fiind situat în imediata vecinătate a zonei centrale a oraşului, în proximitatea Morii Lykiardopoulus, şi beneficiind de vedere generoasă la Dunăre, precum şi de 5 căi de acces rutier.

Acţionarii majoritari ai companiei Braiconf şi-au anunţat deja decizia de a reloca fabrica şi de a investi într-un nou sediu, ca parte dintr-o amplă strategie de modernizare a mărcii româneşti, pentru care a fost deja votată în cadrul AGA din luna aprilie 2021 o investiţie de aproape 9 milioane de euro pentru noul sediu. Managementul companiei a analizat mai multe oportunităţi de relocare a fabricii, printre acestea aflîndu-se patru terenuri şi cunoscutele Mori Violattos şi Lykiardopoulos, decizia asumată fiind aceea de a construi un sediu nou, modern, pe terenurile recent achiziţionate.

"Avem planuri ambiţioase pentru marca Braiconf şi ne-am propus să construim cea mai modernă şi eficientă fabrică de confecţii din Europa de Est, în care să antrenăm proiecte valoroase şi prin care să promovăm industria din care facem parte. Deşi am analizat mai multe opţiuni pentru relocare - terenuri în zona Brăilei, clădiri istorice cum sunt Morile Violattos şi Lykiardopoulos, chiar proprietăţi în Galaţi, oraş care are astăzi câteva oportunităţi pe acest segment de industrie - ne dorim să păstrăm fabrica Braiconf în Brăila, iar terenurile recent achiziţionate reprezintă soluţia optimă pe care o căutam pentru construirea de la zero a unui sediu modern, eficient, durabil si actual, care să răspundă cu succes planurilor de dezvoltare pe care le avem", spune Silviu Dumitrache, acţionar şi Preşedinte Braiconf.

Acţionarii majoritari Braiconf au anunţat intenţia de a construi noua fabrică după un concept modern, care urmează a fi dezvoltat împreună cu o echipă de arhitecţi români. Noua unitate se doreşte a fi una competitivă la nivel naţional şi global, care să anticipeze toate cerinţele reglementărilor viitoare, cu fluxuri de producţie eficiente, dotată cu echipamente şi utilaje de producţie moderne. Suprafaţa generoasă a noului teren achiziţionat de acţionarii majoritari Braiconf permite construcţia unei unităţi de producţie confecţii textile adaptată la nevoile actuale ale companiei, precum şi dezvoltarea a cel puţin încă alte două proiecte pe terenul respectiv.

Managementul companiei Braiconf a menţionat în repetate rânduri că doreşte să păstreze sediul fabricii în oraşul în care a început istoria Braiconf şi că din strategia de dezvoltare face parte şi componenta de resursă umană, prin retenţia actualei forţe de muncă şi stimularea angajărilor pe acest segment de industrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9208
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1716
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7543
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5619

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro