Acţionarii Prefab au aprobat dividendul brut de 0,019 lei/acţiune

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii producătorului de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH) au aprobat, în Adunarea Generală de ieri, distribuirea sub formă de dividende sumei 0,92 milioane de lei, echivalentul a 41% din profitul net al anului trecut, de aproape 2,24 milioa-ne de lei, restul urmând să meargă către rezerve, se arată în notificarea companiei remisă ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 0,019 lei/acţiune ceea ce, raportat la ultima cotaţie PREB din data de 15 aprilie, de 0,79 lei, oferă un randament brut de numai 2,4%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende este de 21 iunie 2019. Implicit, data ex-dividend, prima zi în care cei care achiziţionează acţiuni PREH nu mai beneficiază de dividende, este de 20 iunie, în timp ce data plăţii este 9 iulie 2019.

Totodată, acţionarii Prefab au mai aprobat şi gajarea/ipotecarea uneia sau mai multor active ale societăţii şi contractarea de credite din piaţa bancară şi/sau prelungirea celor existente pentru susţinerea programului de producţie şi a celui de investiţii pentru acest an, până la 60% din valoarea activelor societăţii.

În 2018, Prefab a obţinut venituri din exploatare de 83,46 milioane lei, cu 2,93% mai mici decât cele de 85,98 milioane lei, înregistrate în exerciţiul financiar precedent, în timp ce cheltuielile de exploatare s-au redus cu 5,37%, la 78,35 milioane lei, de la 82,80 milioane lei.

Astfel, profitul din exploatare al societăţii s-a majorat cu 60,69%, la 5,11 milioane lei, de la 3,18 milioane lei în 2017.

Pentru 2019, societatea şi-a bugetat venituri totale din vânzarea producţiei de 118,85 milioane de lei şi un profit brut de 3,4 milioane de lei, respectiv un program de investiţii în valoare de 3,58 milioane de lei.

Prefab este controlată de omul de afaceri Marian Miluţ şi, la raportat la cotaţia din 7 martie, are o capitalizare 38,34 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Pe bune ? 0,925 lei/actiune ?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bună ziua, am modificat greșeala.

   Vă mulțumim pentru observație! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS